Katarina Pavlović na Šoštarićevom popisu za Mediteranske igre

Dok su svi već na godišnjem, hrvatske rukometašice kreću u novu akciju. Od 25. lipnja do 5. srpnja u alžirskom Oranu igraju se Mediteranske igre.

Put Afrike neće najbolja reprezentacija, bit će ovo prilika za neke druge igračice, koje su se zadnjih dana pripremale u Prelogu. Hrvatska će igrati u skupini s domaćinom, Španjolskom i Alžirom.

- Španjolke dolaze s četiri igračice koje su igrale na Svjetskom prvenstvu, ostalo su igračice španjolske lige koje relativno dobro poznajemo. To su kvalitetne mlade igračice. Tunis u kontinuitetu igra na Svjetskim prvenstvima, ne sumnjam da će biti dobri. Alžir je domaćin i doći će s najjačom reprezentacijom - rekao je uoči puta izbornik Nenad Šoštarić.

- Inače smo dolazili s najjačim reprezentacijama na Mediteranske igre, sada idemo s pomlađenom reprezentacijom, ali cilj je isti - osvojiti medalju.

Nažalost, zbog ozljede gležnja otpala je Lea Franušić, pa ćemo igrati s igračicom manje jer je nemoguće u 24 sata pronaći zamjenu i riješiti sve potrebne vize za ulazak u Alžir.

U drugoj skupini će igrati Srbija, Sj. Makedonija, Turska i Portugal. Dvije najbolje reprezentacije iz skupina idu u polufinale, odnosno borbu za medalje.

Popis za Mediteranske igre:

LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

ANTONIA TUCAKOVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

TENA JAPUNDŽA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

SARA ŠENVALD, RK PODRAVKA VEGETA

STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

KATARINA PAVLOVIĆ, HC ROCASA GRAN CANARIA

TINA BARIŠIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

TENA PETIKA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

EMA GUSKIĆ, ŽRK BJELOVAR

LANA JARAK, RK DALMATINKA

NIKA VOJNOVIĆ, ŽRK BJELOVAR

MIA TUPEK, RK SESVETE AGROPROTEINKA

ANA MALEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

JOSIPA BEBEK, ŽRK DUGO SELO 55

 
index Instagram400x230 youtube