Matej Mandić u drami srušio Nexe i donio Zagrebu 30. naslov prvaka

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb po 30. put su postali prvaci Hrvatske nakon što su u Našicama pobijedili Nexe sa 26-24 i u međusobnim  susretima osvojili šest bodova potrebnih za titulu.

Podsjetimo, izmijenjenim sustavom natjecanja prvak Hrvatske postala je ona ekipa koja je prva stigla do šest osvojenih bodova.

Nexe i PPD su prvi put ove sezone igrali 26. ožujka u Našicama, a slavili su domaćini sa 30-29 nanijevši Zagrebu prvi poraz u prvenstvu u 15 godina. Zagrepčani su uzvratili sa 25-16 početkom svibnja, a 21. svibnja pobjedom 31-26 u Kutiji šibica stigli do vodstva 4-2 u bodovima. Aktualni hrvatski prvak iskoristio je prvu meč loptu i današnjom pobjedom 26-24 stigao do šest potrebnih bodova.

Gosti su bolje ušli u susret i nakon deset minuta igre PPD je vodio 7-3. Nexe se približio na gol zaostatka (7-8), no Zagreb ponovo bježi na 11-8, da bi domaćin do poluvremena smanjio na 11-9.

I otvaranje drugog dijela je pripalo Zagrebu. Momčad Ivice Obrvana je u 37. minuti imala +4 (16-12), u 41. minuti pet pogodaka viška (18-13), a pet minuta kasnije i 21-15.

Kada je Zagreb u posljednjih deset minuta ušao sa šest pogodaka prednosti činilo se kako je pitanje pobjednika riješeno. Međutim, uslijedila je drama. Nexe se čudesno vratio i serijom 5-0 stigao na gol zaostatka pet minuta do kraja (23-24).

Crnu seriju Zagreba prekinuo je Ivan Čupić realiziravši sedmerac za 25-23. Luka Moslavac je smanjio na gol minusa, da bi Luka Lovre Klarica vratio na +2. Minuti prije kraja Nexe je dobio sedmerac, uz isključenog gostujućeg igrača, no Matej Mandić je obranio udarac Fahrudina Melića sa sedam metera, a potom i odbijanac Doriana Markušića pretvorivši se u junaka utakmice.

Nove stare prvak je do pobjede predvodio Ivan Čupić sa 10 golova, Klarica je zabio pet, a Željko Musa i David Mandić po tri gola. Dino Slavić je sakupio 10 obrana.

Kod Nexea najefikasniji je bio Melić sa šest golova, Mario Tomić je dodao četiri gola, a Marin Jelinić i Luka Moslavac po tri gola. Najbolji igrač Nexea Halila Jaganjac je utakmicu otvorio sa četiri promašaja, a potom se u 10. minuti ozlijedio i više nije ulazio u igru što je bio veliki hendikep za domaći sastav.

 
index Instagram400x230 youtube