Glasujte za najboljeg rukometaša lige iz protekle sezone, u izboru dva bivša igrača Izviđača CO

Nakon četiri kruga glasovanja novinara i trenera iz Premijer lige BiH ostalo je da glasuju još ljubitelji rukometa.

Izbor najboljeg rukometaša Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19. ulazi u posljednju fazu. Nakon prve faze glasovanja u izboru koji organiziraju sportske redakcije Oslobođenja, TV 1 i Sport1.ba, u kojoj su sudjelovala po četiri trenera i četiri novinara, slijedi posljednji dio glasovanja publike.

U anketi na portalu Oslobođenja (www.oslobodjenje.ba) glasujete između pet imena, koja su dobila najviše glasova od članova žirija. To su Bojan Ljubišić, Adnan Harmandić, Dino Hamidović, Josip Čutura i Josip Kvesić.

Najbolji po broju glasova publike dobija 20 bodova, drugoporedani 12, trećeporedani 8, četvrtoporedani 5, a petoporedani 3 boda. Na kraju se ti bodovi zbrajaju sa bodovima žirija.

U žiriju za Izbor najboljeg rukometaša Premijer lige BiH za sezonu 2018/19. su treneri: Bojan Unačnin (Vogošća), Mirko Mikić (Borac), Mario Bjeliš (Izviđač) i Danko Panić (Sloga Doboj), te novinari: Edin Spržo (Nezavisne novine), Sanel Konjhodžić (Sport1.ba), Bojan Govedarica (TV1) i Jasmin Tajić (Oslobođenje).

 
index Instagram400x230 youtube