Revolucija u rukometu: Utakmice će postati napetije nego ikad prije!

EHF je odlučio promijeniti pravilo koje je dugo vremena bilo na udaru kritičara i navijača.

Jučer je u Ljubljani održana nova sjednica Izvršnog odbora Europske rukometne federacije. Tamo je prihvaćen zahtjev Komisije za natjecanje, a dolazi do promjene jednog važnog rukometnog pravila.

Naime, ukida se pravilo o golovima u gostima u svim reprezentativnim i klupskim natjecanjima pod krovom Europske rukometne organizacije.

"Sukladno inicijativi i pokretu Komisije za natjecanja, EXEX potvrđuje ukidanje pravila pogotka u gostima u svim klupskim i reprezentativnim EHF natjecanjima od sezone 2022/23. U slučaju da je gol razlika jednaka nakon dvije utakmice knockout faze, utakmica će biti odlučena sa sedmercima," stoji u priopćenju EHF-a.

Time EHF prati krovnu europsku nogometnu organizaciju, UEFA-u koja je ukinula pravilo pogotka u gostima u svojim natjecanjima. Sada će rukometni klubovi i reprezentacije o pitanju pobjednika odlučivati putem sedmeraca.

Pravilo pogotka u gostima bilo je često na udaru kritika, prvenstveno jer je odlučivalo o krajnjem rezultatu na indirektni način. Sada će se, ipak, pitanje pobjednika uvijek riješiti na terenu.

 
index Instagram400x230 youtube