Novi izbornik bh. rukometaša Toni Čolina: Vjerujem da ćemo napraviti kemiju u momčadi i odigrati dobru utakmicu u Grčkoj

Novi izbornik rukometne reprezentacije BiH Toni Čolina, koji je nakon ostavke Ivice Obrvana imenovan da završi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, poslije utakmice između Slobode i njegovog Izviđača preselio na Ilidžu, gdje je jučer dočekao „Zmajeve“.

Na Grčku idemo i bez Terzića, Faljića, Burića i Malinovića.

Igrački kadar

Naime, bh. rukometaši su počeli kratke pripreme uoči prvog okršaja sa Grčkom u Halkidi (srijeda - 18.15 sati), a danas će odraditi dva treninga. Let za Grčku planiran je sutra.

"Sigurno je nezahvalno uskočiti pet do 12 u ovu kožu, ali s druge strane ovo je prilika da s ovim kadrom napravimo nešto dobro i probamo proći Grčku, što je veliki izazov", rekao je Toni Čolina u razgovoru za „Dnevni avaz“ te istakao maksimalnu koncentraciju na postavljene zadatke:

"Fokusiran sam samo na Grčku, da probamo izvući maksimum iz ove ekipe s kojom raspolažemo."

U tome će mu pomoći Mario Blažević, koji je zajedno sa njim, u ulozi pomoćnog trenera, činio i Obrvanov stručni stožer. Njih dvojica se susreću ne samo sa oproštajem nekoliko iskusnih igrača - Nikola Prcea, Ivana Karačića i Vladimira Vranješa, već i sa dodatnim problemima. Nedavno je dolazak otkazao Josip Perić, a novosti su da struka neće moći raspolagati na Mirsada Terzića (problemi sa leđima), Adin Faljić (povrijedio ruku), Senjamin Burić (problem sa ahilovom tetivom) i Dejan Malinović (ozljeda šake). A već duže vrijeme – zbog sukoba sa Ivicom Obrvanom, van stroja je Marko Panić...

Dosta promjena

Bh. momčad će očito biti u nekom sasvim novom sastavu.

"Sigurno da ovo nije momčad koji je bila na Europskom prvenstvu... Ovo je reprezentacija s dosta promjena, ali vjerujem da mladi igrači koji su u kadru, i stariji koji su ostali, da će dati sve od sebe da dokažu sami sebi, i svima nama, da su vrijedni prolaska ovih kvalifikacija", zaključio je selektor Čolina.

Grci su uigraniji

Grci se za predstojeće utakmice pripremaju od prošlog tjedna.

"Ekipa su koja neko vrijeme igra zajedno, a dosta igrača je iz njihove lige. Mislim da su u ovom trenutku možda uigraniji nego mi, s obzirom na sastav u kojem odlazimo tamo. Vjerujem da ćemo napraviti kemiju u momčadi i odigrati dobru utakmicu u Grčkoj", rekao je Čolina.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 14 Ožujak 2022 12:41
 
index Instagram400x230 youtube