Izviđač jednom nogom u završnici Kupa BiH, Ljubuški možebitni domaćin završnice!

Odigrani su prvi susreti četvrtzavršnice Kupa BiH za rukometaše.

Nakon što je u subotu u Premijer ligi BiH pobijedila Izviđač rezultatom 30:29, sinoć je Gračanica poražena od istog suparnika u četvrtzavršnici Kupa BiH s 25:33, pa su "Skauti" tako jednom nogom u polufinalu. Izviđač je bio dominantan od početka do kraja susreta i na kraju je zasluženo slavio. Na poluvremenu je bilo 17:10, a u nastavku utakmice uspio je Izviđač povesti i s devet razlike, a na kraju je završilo osam (33:25).

Rukometaši Borca pobijedili su dobojsku Slogu rezultatom 28:27 u prvoj utakmici četvrtzavrčnice Kupa Bosne i Hercegovine. U utakmici punoj preokreta, Borac se bolje snašao i nosi minimalnu prednost na uzvrat u Doboj.

Berin Brkić je imao 12 obrana, a najefikasniji kod Borca bio je Miloš Nježić s devet golova, dok je reprezentativac BiH dodao šest. U redovima Sloge Vladimir Stanković je postigao pet pogodaka.

Drama je viđena i u Visokom, a Bosna je nakon preokreta pobijedila ekipu Slobode iz Tuzle sa 27:25. Gosti koji su imali i pet razlike u prvom dijelu, na odmor su otišli s golom prednosti (13:12). U nastavku je Bosna "ganjala" rezultat, mučila se da izjednači, pa onda da povede, ali je uspjela, te je stigla do pobjede od dva gola razlike. Slobodu su u ovom susretu koštali loše izvođeni sedmerci, a od osam penala dali su samo tri gola. S druge strane Almir Osmanhodžić je bio nepogrešiv te je sedmerce šutirao 7 od 7, a tome je dodao i tri gola iz igre za ukupno 10 pogodaka. Faruk Halilbegović je postigao četiri, a Emir Omanović, Siniša Dragičević i Nikola Bečejac po tri gola. Irhad Alihodžić je imao 11 odbrana.

U redovima Slobode najefikasniji je bio Anes Bečić sa sedam pogodaka, dok je Mario Pavlak dodao pet. Luka Bajraktarović i Luka Đorđević su postigli po tri pogotka.

U Sarajevu su Bosna i Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) su odigrali 28:28. Gosti su na poluvremenu vodili sa 17:11, a Bosna je drugi dio dobila identičnim rezultatom, pa je sve otvoreno u uzvratu.

 
index Instagram400x230 youtube