Rukometašice Izviđača CO u pretkolu Kupa BiH protiv Knežopoljke

U Mostaru su danas izvučeni parovi 1. i 2. pretkola Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše i parovi pretkola Kupa BiH za rukometašice.

U prvom pretkolu sastat će se: MRK Goražde - Rk Iskra, RK Radnički (Goražde) - ORK Bosna (Sarajevo), RK Gračanica - RK Konjuh, RK Vogošća - RK Krivaja, RK Leotar - RK Maglaj, RK Bosna Visoko - ORK Rudar (Banovići). Slobodne ekipe: RK Gradačac i MRK Sloga (GV/U).

U drugom pretkolu sastaju se: Gračanica/Konjuh - Vogošća/Krivaja, Bosna Visoko/Rudar - Leotar/Maglaj, Radnički/Bosna Sarajevo - Gradačac, Sloga (GV/U) - Goražde/Iskra.

U oba pretkola igra se po jedan susret. Utakmice prvog pretkola na rasporedu su 18. ili 19. veljače, a susreti 2. pretkola 22. ili 23. veljače.

Pobjednici utakmica drugog pretkola idu u četvrtfinale, gdje su već četiri najbolje ekipe iz Premijer lige BiH u prošloj sezoni, a to su Izviđač CO, Borac M:tel, Sloga (Doboj) i Sloboda iz Tuzle.

Izvučeni su i parovi pretkola Kupa BiH za rukometašice, a sastaju se ŽRK Leotar - ŽRK Mira, ŽRK Izviđač - ŽRK Knežopoljka, ŽRK Jedinstvo - ŽRK Ilidža. Slobodna je ekipa HŽRK Zrinjski.

I kod rukometašica se igra po jedna utakmica, a susreti su na rasporedu 19. ili 20. veljače.

Pobjednici tri susreta i Zrinjski, koji je slobodan u pretkolu, plasirat će se u četvrtfinale, gdje se već nalaze ekipe Borca, Hadžića, Gruda i Krivaje.

 
index Instagram400x230 youtube