Danski izbornik uoči Hrvatske objasnio izvanrednu situaciju

Danski izbornik uoči Hrvatske objasnio izvanrednu situaciju Foto: Profimedia

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon senzacionalnog poraza od Crne Gore 32:26 ima samo još teoretske šanse za plasman u polufinale Europskog prvenstva i ovisi o brojnim rezultatima, ali oni neće biti ni važni ako u subotu (od 20:30) ne pobijedi Dansku.

Za razliku od Hrvoja Horvata, koji je zbog stalnog priljeva novih pozitivnih testova na koronavirus stalno morao pozivati nove igrače, danski izbornik Nikolaj Jacobsen dosad uopće nije imao sličnih problema i svi su mu igrači zasad na raspolaganju.

A kako bi se Danci pobrinuli da budu spremni ako se covid probije i u njihove redove, svim igračima sa šireg popisa poslali su mail u kojem od njih traže da se testiraju kako bi znali tko može uskočiti kao zamjena.

Trenutačno imamo kompletan kadar i nadamo se da će tako i ostati, ali svi smo svakodnevno u strahu, sjedimo, čekamo rezultate testova i nadamo se najboljem, objasnio je Jacobsen mučnu atmosferu koju proživljavaju svi sudionici prvenstva.

Hrvatska će poslije još igrati s Islandom, koji je u četvrtak izgubio od Danske 28:24, a također je imao golemih problema s pozitivnim slučajevima, zbog kojih su otpala šestorica igrača.

Njihov je izbornik Gudmundur Gudmundsson već upozoravao na uvjete na Euru, prenosi Index.

U početku je u hotelu bilo turista koji nisu nosili maske, a išli su posvuda, a sada je svih šest ekipa zajedno i svi koriste isti švedski stol. Ne razumijem ja puno stvari i duboko sam razočaran da smo se našli u ovoj situaciji, govorio je Gudmundsson i rekao da je savez uoči natjecanja potrošio stotine tisuća eura na izolaciju i protupandemijske uvjete, ali uzalud.

 
index Instagram400x230 youtube