Alilović: Sve je bilo problem

Hrvatska rukometna reprezentacija pretrpjela je uvjerljiv poraz na otvaranju druge faze Europskog prvenstva.

Bolja od igrača Hrvoja Horvata bila je reprezentacija Crne Gore koja je u utakmici 1. kola skupine I igranoj u Budimpešti slavila 32:26. Ovim rezultatom Hrvatska je praktički ostala bez izgleda za polufinale Eura.

"Otvorili smo nervozno, nismo uspjeli igrati našu igru. Htjeli smo u pet ili deset minuta slomiti suparnika koji je igrao strpljivo, a golman im je povezao nekoliko obrana. Nismo se uspjeli braniti, nisu pomagali ni 6-0 ni 5-1. Zaslužena pobjeda Crne Gore", rekao je Horvat u prvoj izjavi nakon utakmice.
 
Horvat: Nismo podcijenili Crnu Goru
 
"Nervoza je bila prisutna, promašivali smo otvorene šanse na početku. Nismo se trebali obazirati na rezultat, bio je dogovor da ne gledamo semafor bez obzira na to što se događa. Crna Gora ima iskusnih igrača i znala je odigrati partiju šaha kakva je danas trebala biti odigrana. Crna Gora ima kvalitetu, nismo je podcijenili", dodao je i zaključio:
 
"Matematika je takva, znali smo da ulazimo u nokaut-fazu i znamo što ovaj rezultat znači. Moramo se skupiti i bolje izgledati, a ne ovako nervozno."
 
Alilović: Odigrali su vrhunski
 
Utakmicu je prokomentirao i povratnik u reprezentaciju Mirko Alilović:
 
"Nažalost, izgubili smo. Moramo podići glave, pronaći razloge poraza i krenuti dalje. Crna Gora se suočila s koronom prije prvenstva, kompletna je ili je 90 posto kompletna. Mi smo promijenili 12-13-15 igrača tijekom prvenstva. Oni su odradili pripreme zajedno, mi improviziramo iz utakmice u utakmicu."
 
"To nije opravdanje. Ušli smo mlako, a oni su vidjeli da mogu i ponijela ih je atmosfera. Sve im je prolazilo i sve im je ulazilo. Danas je Crna Gora bila bolji suparnik i treba joj čestitati na pobjedi. Upozoravali smo na igru s pivotom i to su nam napravili par puta u prvih 15 minuta. Zatvorili smo ga, a onda im se otvorio prostor za vanjski šut."
 
"Napravili smo dvije pogreške kod -4 i, umjesto da dođemo na -2, bili smo na -6. Odigrali su vrhunski, sve im je ulazilo. Problem je bio sve, ne samo vanjski šut. Treba čestitati boljem, a oni su to definitivno bili", dodao je.
Poslijednja izmjena danaPetak, 21 Siječanj 2022 12:41
 
index Instagram400x230 youtube