Horvat pozvao Mirka Alilovića

Problemi s ozljedama i zarazom desetkovali su hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja čeka drugi krug Eura.

Ipak, iz Mađarske stiže pomalo nevjerojatna vijest. Izbornik Hrvoje Horvat je pozvao Mirka Alilovića, golmana koji je za nacionalnu vrstu zadnji put branio na Euru 2018. godine.

Šunjić pozitivan, Alilović se vraća nakon duge pauze

Nakon što se pokazalo da je pozitivan i golman Mate Šunjić (uz već pozitivnog trećeg vratara Mateja Mandića), Horvat je razmišljao o pozivu Marinu Šegi i Mirku Aliloviću. Na kraju se odlučio za Alilovića. Tu je informaciju potvrdio HRS.

Odluka da se pošalje poziv Mirku Aliloviću je iznenađenje s obzirom na to da se golman Pick Szegeda od nacionalne vrste oprostio prije četiri godine. No, u isto vrijeme se reprezentativno umirovio i Jakov Gojun, pa je dobio naknadni poziv i nastupio je protiv Ukrajine.

Šest novih igrača spremno za Euro

Ranije smo saznali i što se događa s Domagojem Duvnjakom. Podsjećamo, Horvat je danas pozvao čak šest novih igrača koji su u širem krugu u slučaju novih ozljeda ili zaraze. U četvrtak igra prvu utakmicu drugog kruga protiv Crne Gore.

Alilović je za reprezentaciju igrao čak osam godina te je na velikim turnirima osvojio svjetsko srebro i broncu, olimpijsku broncu te dva europska srebra i dvije bronce. Iako je dugi niz godina branio u elitnim klubovima (Celje, Veszprem), dio navijača reprezentacije nikad nije bio zadovoljan njegovim učinkom u dresu nacionalne vrste.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 18 Siječanj 2022 21:30
 
index Instagram400x230 youtube