Toni Čolina: Nadamo se prvoj pobjedi na Europskom prvenstvu

društvene mreže društvene mreže

BiH rukometna reprezentacija doputovala je u Bratislavu gdje će započeti svoj put na Europskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Europsko prvenstvo počinje danas, kada će Bosna i Hercegovina odigrati prvu utakmicu u skupini E. BiH rukometaši dosad su nastupili na jednom Europskom prvenstvu i pritom nisu osvojili niti jedan bod.

Koronavirus poremetio je planove mnogim reprezentacijama, pa tako i reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Uoči početka vlada neizvjesnost i puno je nepoznanica. Nažalost sve veći broj rukometaša, ali i trenera pozitivno je na koronavirus.

-Nažalost na zadnjem testiranju ostali smo bez četvorice igrača koji su bili kandidati za Europsko prvenstvo. Oni su prošli sve pripreme s reprezentacijom, počevši od 21.12. - kazao je Čolina.

Bosna i Hercegovina, Europsko prvenstvo otvara utakmicom protiv Švedske.

-Mi smo njima nepoznanica, kao i oni nama. Odavno se reprezentacija BiH nije susrela s reprezentacijom Švedske. Imaju stvarno odličnu reprezentaciju s igračem Jimom Gottfridssonom koji je lider te ekipe. Također, imaju odlična krila kao i mi. Naš Benjamin Burić ima iskustva s igrom protiv njih.  Nadam se da ćemo uz našu obranu uspjeti parirati te da će to biti odlična utakmica s obje strane. Oni su dobili ulogu favorita, zato što imaju širi i iskusniji roster te hrpu natjecanja za medalje. Sve ide u njihovu stranu i siguran sam da će utakmica biti zanimljiva i da ćemo moći parirati - poručio je.

Dva dana kasnije “Zmajeve” očekuje utakmica protiv Češke, a posljednju utakmicu u skupini imat će 17. siječnja protiv Španjolske. Dalje idu prve dvije ekipe iz svake skupine.

-Nažalost najteža utakmica nam je prva, onda ide Češka i Španjolska koja je uradila određene promjene u ekipi. Možda izgledaju slabije, ali imaju i bolje igrače nego što su imali. Mladi igrači napokon su dobili priliku da se dokažu, posebno Casado koji je došao umjesto Entrerriosa. Uz Corralesa, Pereza i De Vargasa na golu ekipa su koja zaslužuje svaki respekt. Što se pak tiče Češke oni su nama najsličnija ekipa. Ekipu čine stariji, ali i mlađi igrači. Mislim da će to biti prava natjecateljska utakmica gdje će jedna i druga ekipa tražiti svoju šansu za pobjedom. Nadamo se da ćemo upisati prvu pobjedu u povijesti na Europskim prvenstvima - kazao je Čolina.

Bilo kako bilo, očekuje nas Europsko prvenstvo puno neizvjesnosti. Nadamo se kako ćemo nakon Eura pričati o dobrim igrama Zmajeva, a ne o pandemiji koronavirusa koja je ionako poremetila dosta toga u posljednje vrijeme.

Razgovarao: Mateo Marinović

 
index Instagram400x230 youtube