Ovo je sastav nepozvanih Hrvata na rukometni Euro: Bili bi favoriti za medalju

Za nepuna dva tjedna hrvatska rukometna reprezentacija otvara nastup na Europskom prvenstvu 2022. Hrvatski rukometaši igraju protiv Francuske, Srbije i Ukrajine u mađarskom Szegedu.

Izbornik Hrvoje Horvat prvi put u karijeri ide na veliko natjecanje kao izbornik, prije je bio pomoćnik Lini Červaru, a sada je on mogao birati koga vodi na prvenstvo. Horvat je objavio popis od 18 igrača koje vodi prema Mađarskoj, a na njemu nema velikih rukometnih imena poput Igora Karačića i Manuela Štrleka.

Izbornik u potpunosti nije zatvorio vrata Karačiću, Šegi i Mariću koje je stavio na listu za pričuve, oni se mogu priključiti u slučaju nekih iznenadnih ozljeda ili neprilika s koronavirusom, ali trenutno nisu u kombinacijama za prvu utakmicu s Francuskom 13. siječnja.

Zbog silnih izostanaka poznatih imena hrvatskog rukometa koji su godinama unazad bili barem na jednom prvenstvu ili u krugu reprezentacije, složili smo udarni sastav koji bi sigurno ušao u uži krug favorita za medalju na Euru i u kombinaciji s trenutno pozvanim igračima bili bismo još jači.

Prva sedmorka nepozvanih na Euro:

Golman: Marin Šego (Montpellier)

Pivot: Marino Marić (Melsungen)

Lijevo krilo: Manuel Štrlek (Veszprem)

Lijevi vanjski: Stipe Mandalinić (Eurofarm Pelister)

Srednji vanjski: Domagoj Pavlović (Melsungen)

Desni vanjski: Šime Ivić (Leipzig)

Desno krilo: Zlatko Horvat (Dabas)

Pričuve:

Ivan Slišković (Porto), Filip Ivić (PPD Zagreb), Matej Ašanin (Ludwigshafen), Ilija Brozović (Hannover), Željko Musa (PPD Zagreb), Josip Božić – Pavletić (Eurofarm Pelister), Ante Kuduz (Vardar), Tin Kontrec, Lovro Jotić (Vardar).

Da se nisu oprostili od reprezentacije u kombinacija su mogli biti Jakov Gojun, Mirko Alilović i Marko Kopljar.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 03 Siječanj 2022 12:34
 
index Instagram400x230 youtube