Izviđač lako protiv Krivaje, Borac već nedostižan!

U susretu 13. kola Premijer lige BiH za rukometaše večeras su u Ljubuškom snage odmjerile ekipe Izviđača i Krivaje, a sigurna pobjeda je pripala domaćoj ekipa rezultatom 48:32 (21:17).

Izviđač je poveo na startu s 2:0, a potom s dva vezana gola gosti dolaze do izjednačenja. Pri rezultatu 3:4 Krivaja dolazi prvi put do vodstva poslije osam minuta igre, a ispostavit će se da je to bilo i jedino vodstvo gostiju u večerašnjoj utakmici.

Već sredinom poluvremena domaći rukometaši imali su i četiri gola prednosti, a u jednom trenutku Izviđač je imao i šest golova prednosti, a na odmor se otišlo rezultatom 21:17 za domaće.

U drugom poluvremenu rukometaši iz Ljubuškog su prezentirali apsolutno dominaciju. Krivaja je rezultatski bila u igri tek prvih pet minuta nastavka, nakon čega je prednost domaćih rukometaša rasla sve do kraja susreta, a u konačnici je rezultat bio 48:32.

Najefikasniji u redovima domaćih je bio Luka Bubalo s 11 postignutih pogodaka, pratio ga je Ivan Pavlović sa sedam, šest je postigao Filip Odak, a pet puta se u listu strijelaca upisivao Diano Ćeško.

Rukometaši Izviđača su ovu pobjedu posvetili svom suigraču Berinu Kesi sa željom za što brži oporavak.

Kod Krivaje najraspoloženiji je bio Ismir Salkić koji je pogađao osam puta, šest pogodaka je postigao Semir Zvekić, pet Matej Sarajlić, a četiri pogotka je dodao Faris Čolaković.

Borac jesenski prvak

Rukometaši Borca iz Banje Luke osvojili su titulu jesenskog prvaka Premijer lige BiH, nakon što su pobijedili Gračanicu u gostima sa 22:21, a prvi pratitelj Leotar je poražen u Živinicama od Konjuha (25:27), te su Banjalučani na šest nedostižnih bodova prednosti, dva kola do kraja ovog dijela sezone. 

Poslijednja izmjena danaSubota, 04 Prosinac 2021 23:21
 
index Instagram400x230 youtube