Matej Mandić donio bod Zagrebu u Ligi prvaka

Veliki bod osvojili su rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb na gostovanju u bjeloruskom Brestu!

U možda i najboljoj utakmici ove sezone, hrvatski su rukometni prvaci odigrali hrabro i potpuno zasluženo podijelili bodove s prošlogodišnjim četvrtfinalistom najelitnijeg klupskog natjecanja Europe.

Iako bez kapetana Davida Mandića (ozljeda ramena), kružnog napadača Marina Šipića (ozljeda ramena) te lijevog vanjskog Mateja Hrstića (rekonvalescent) puleni trenera Ivice Obrvana od prve su minute utakmice jasno pokazali da su stigli maksimalno motivirani i da je mukotrpan rad našeg trofejnog trenera najzad dao rezultat i u bodovnom smislu.

Nažalost, ako znamo da je favorizirani domaćin vodio tek u jednom trenutku tijekom čitavog susreta ostaje žal što se najbolji hrvatski rukometaši u Zagreb ne vraćaju s oba boda koja su po svemu viđenom u sportskoj dvorani Victoria Hall i zaslužili.

Kod ekipe Meshkova, treba i to kazati, u sastavu nije bilo hrvatskog vratara Ivana Pešića (uoči ovog dvoboja raskinut mu je ugovor), kao ni kružnog napadača Vladimira Vranješa.

O utakmici

Sjajno je Zagreb otvorio utakmicu, na krilima mladog Zvonimira Srne i prekaljenog Ivana Čupića te uz pomoć Davora Ćavara, stigli su Zagrebaši do ranog vodstva koje je u dva navrata iznosilo i +3 (2:5 – 8. minuta, 4:7 – 11. minuta).

Zanimljivo, u prvih desetak minuta utakmice u strijelce se upisala samo spomenuta trojka.

Pa ipak, rukometaši domaćeg Bresta nisu se olako predavali te su u nekoliko navrata dolazili i do izjednačenja, a dva su puta propustili realizirati i napad za svoje prvo vodstvo na susretu.

U prvih 30 minuta utakmice napadački gledano iznenadio je nastup domaćeg kapetana, inače obrambenog specijalista, Vicheslaua Shumaka koji se u tom periodu u strijelce upisivao u čak četiri navrata.

Prvi dio susreta, to svakako valja istaknuti, obilježili su i dobri nastupi obaju vratara Vischaslaua Saldatsenke i Mateja Mandića koji su u prvih 30 minuta dvoboja upisali svaki po sedam obrana.

Drugo poluvrijeme

U nastavku susreta vidjeli smo nešto više golova, a prvi takav u drugom poluvremenu postigao je sjajni desni vanjski domaćina Stanislav Kasparek.

Kod naših rukometaša ulogu raspucanog Zvonimira Srne iz prvog poluvremena junački je u nastavku ponio 20-godišnji Luka Lovre Klarica koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u bijelom dresu postigavši čak šest pogodaka.

Nažalost, ostat će gorak okus u ustima jednog od naših junaka koji je imao veliki peh da svoje jedina dva obranjena šuta uputi u 40. minuti kada smo mogli otići na +4 (17:20), odnosno u posljednjem napadu kada je pokušao pogoditi za pobjedu.

I kako to često biva u ovoj prelijepoj igri, na koncu je što sretno a što spretno, upravo domaćin imao priliku da uzme puni plijen.

Nakon minute predaha domaćeg stratega Daniela Gorda rukometaši Meshkov Bresta odigrali su kvalitetnu akciju na krilo, ali je šut Andrei Yurynoka maestralno skinuo još jedan heroj ove utakmice – čudesni Matej Mandić koji se zaustavio na 13 obranjenih lopti.

Pojedinačni učinak

U redovima domaće ekipe valja istaknuti zapažene role Stanislava Kaspareka sa šest, odnosno Vailupaua, Shumaka i Yurynoka s po pet pogodaka. Saldatsenka je skupio osam, a Usik dvije obrane.

Kod Zagrebaša prvi strijelac ekipe bio je iskusni Ivan Čupić sa sedam golova, šest je dodao Luka Lovre Klarica, a po pet Zvone Srna i Davor Ćavar.

Na vratima je sjajan bio već spomenuti Matej Mandić s 13 obranjenih lopti.

Slijedi nam gostovanje u Umagu, pa uzvrat s Meshkov Brestom!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 10. kola Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske.

Iako nominalno domaćini, susret između rukometnog kluba Umag i rukometnog kluba PPD Zagreba odigrati će se u sportskoj dvorani Stella Maris u Umagu zbog ranije zamijenjenog domaćinstva. Utakmica je na rasporedu u subotu, 20. studenog u 16.00 sati.

A već sljedećeg tjedna u goste nam dolazi današnji protivnik Meshkov Brest.

Naime, u sklopu 08. kola EHF Lige prvaka hrvatski će i bjeloruski prvaci snage odmjeriti u Areni Zagreb. Taj dvoboj je na rasporedu u srijedu 24. studenog s početkom u 20.45 sati.

Meshkov Brest – PPD Zagreb 30:30 (13:15)

Sportshall Victoria: 1200 gledatelja

Suci: Michal Badura i Jaroslav Ondogrecula (Slovačka)

EHF Delegat: Miroslaw Baum (Poljska)

Meshkov Brest: Saldatsenka 8 obrana, Usik 2 obrane; Santalov 1, Bonnefond 2, Sretenović 1, Yurynok 5, Skube 4, Shumak 5, Baranau 1, Paczkowski, Kasparek 6, Selviasiuk, Vailupau 5, Malus, Tamashuk, Silko

Trener: Daniel Gordo

PPD Zagreb: Slavić, M. Mandić 13 obrana; Vistorop 2, Ćavar 5, Faljić, Klarica 6, Gojun, Srna 5, Klis, Musa 1, Matanović, Čupić 7, Ravnić, Obranović 2, Leimeter, Grahovac 2

Trener: Ivica Obrvan

 
index Instagram400x230 youtube