Hrvatska ostala bez mjesta u rukometnoj Ligi prvaka

Loše vijesti iz EHF-a. Europski rukometni savez objavio je novu nacionalnu rang-ljestvicu koeficijenata po kojoj klubovi izravno ulaze u Ligu prvaka, a među prvih devet zagarantiranih mjesta od sezone 2022./2023. više nema Hrvatske.

Na deseto mjesto, prvo ispod crte, potisnula nas je Rumunjska, najviše zahvaljujući ambicioznom Dinamo Bukureštu. S druge strane, katastrofalni rezultati PPD Zagreba u Ligi prvaka, dobri Nexeovi u Europskoj ligi nisu bili dovoljni da zadržimo status. Moralo se dogoditi.

Nada, međutim, za PPD Zagreb, ili Nexe, postoji jer EHF dijeli šest pozivnica za koje se klubovi mogu prijaviti, pa će to morati dogodine u Zagrebu ili Našicama. Međutim, s obzirom da publike u Areni nema, a to je jedan od čimbenika kojima se mora uvjeriti EHF, da Nexe nema prikladnu dvoranu, morat će biti vrlo vješti.

Ne uspiju li, a Zagreb će igrati na kartu svoje tradicije, imat ćemo po dva mjesta u Europskoj ligi te Europskom kupu. 

Kod rukometašica, pak, napredak na osmo mjesto ispred Njemačke makar ni Podravka ne briljira, ali u zadnje tri sezone, koje su skrojile ljestvicu, Lokomotiva je bila naša lokomotiva u Europi u kojoj ćemo i dalje imati jedno sigurno mjesto u Ligi prvakinja te tri u Europskom kupu.

 
index Instagram400x230 youtube