Poraz Izviđača u europskom susretu od Dukle

Rukometaši Izviđača nisu uspjeli zabilježiti pobjedu u prvom europskom susretu nakon nešto više od osam godina, u prvoj utakmici EHF Euro cupa poraženi su od Dukle iz Praga 26:28 (12:15).

Unatoč sjajnoj podršci s tribina objektivne i korektne publike koja je došla u lijepom broju (oko 700) skauti nisu uspjeli, ali su na kraju pljeskom ispraćene obje momčadi.

Iako je Izviđač u 4.minuti poveo 3:1 gosti su brzo uzvratili pa je u 9.minuti bilo 3:3. Do 18.minute momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a prvu značajniju prednost napravili su gosti, u 20.minuti bili je 7:10, a minutu kasnije 7:11. Domaći igrači puno su griješili u fazi napada, prosipali lopte na sve strane, a razbranio se gostujući vratar Petržala. Ipak je na početku 30.minute Izviđač došao na dva gola zaostatka, ali opet neopreznost u napadu i gosti su na odmor otišli s tri gola prednosti 12:15.

Početkom drugog dijela Izviđaču je prijetio potpuni slom, gosti su imali plus šest u 33.minuti (12:18), ali skauti su slijedećih šest-sedam minuta stisnuli u 40.minuti došli na minus 2 (17:19). U slijedećih desetak minuta ponovo bolja igra gostiju koji su na početku 50.minute imali pet golova prednosti (20:25), a da nije bilo i više potrudili su se Milan Vukšić i Luka Bubalo koji je s tri gola u nepune dvije minute vratio Izviđač u igru, ali se više nije moglo.

Kod Izviđača najefikasniji je bio Milan Vukšić sa 7 golova, Miloš Kos dodao je 5, a Zvonimir Lukenda, Berin Keso, Luka Bubalo i Marijan Šaravanja po 3. Goste je vodio i predvodio Marek Hlinka sa 7, David Šustek s 5, a Jakub Krušberskiy i Fili Brezina po 4. Vratar Tomaš Petržala imao je 15 obrana.

 
index Instagram400x230 youtube