Duvnjak i društvo se poigrali s Zagrebom, nastupila oba Mandića

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb očekivano su poraženi na gostovanju u Kielu, gdje ih je istoimeni domaćin nadigrao rezultatom 36:28 (18:15).

Pred nešto više od pet tisuća gledatelja u Wunderino Areni u Kielu najbolji rukometaši Hrvatske odmjerili su snage s četverostrukim prvakom Europe i aktualnim osvajačem Bundeslige koji drži rekord s čak 44 domaće titule u najjačoj rukometnoj zemlji na svijetu.

Pritom svakako valja istaknuti kako su naši Zagrebaši apsolutno ravnopravno odigrali prvih 30 minuta, nakon čega je, ipak, presudila puno veća individualna kvaliteta njemačke momčadi.

Povijest susreta PPD Zagreba i THW Kiela!

Perjanice hrvatskog i njemačkog rukometa snage su odmjerile u čak 16 navrata u sklopu EHF-ove Lige prvaka!

Kiel je nešto uspješniji s osam pobjeda, PPD Zagreb je slavio u pet navrata, dok su tri dvoboja završila neodlučenim rezultatom.

Posljednji susret ove su dvije ekipe odigrale 4. ožujka ove godine upravo ovdje u Kielu, a njemački je prvak tom prilikom slavio rezultatom 36:30.

Ako govorimo samo o utakmicama igranim u Wunderino Areni onda svakako valja izdvojiti dvije utakmice.

Najveću pobjedu pred svojim navijačima THW Kiel je ostvario 19. ožujka 2000. godine kada su slavili s uvjerljivih 32:21, dok su najveći poraz u svojoj dvorani doživjeli dvije godine kasnije, točnije 14. prosinca 2002. godine, kada ih je Zagreb svladao rezultatom 24:28.

Hrvati koji su branili boje Kiela!

Kapetan i ponajbolji igrač THW Kiela naš je Domagoj Duvnjak koji dres popularnih Zebri nosi još tamo od 2014. godine, ali on svakako nije prvi Hrvat koji je ostavio svoj trag na sjeveru Njemačke.

Prije njega boje THW Kiela nosili su i bivši rukometni reprezentativci Davor Dominiković, Blaženko Lacković i Ilija Brozović, a možda i najdublji trag ostavio je legendarni trener Zvonimir Noka Serdarušić koji je za crno-bijele igrao u sezoni 1980./1981., dok ih je kao trener vodio od 1993. do 2008. godine.

Sastavi

Za četvrti dvoboj ovosezonske Lige prvaka trener PPD Zagreba Ivica Obrvan imao je još jednom problema s prorijeđenom vanjskom linijom jer su mu, kao i toliko puta ove sezone, nedostajali vrlo važni igrači poput Mateja Hrstića i Zvonimira Srne.

Uz spomenuti dvojac u sastavu nije bilo niti krilnih igrača, ozlijeđenog Filipa Perića, rekonvalescenta Valentina Ravnića i mladog Paola Kraljevića, kao ni vratara Filipa Ivića.

Kod domaćina, s druge strane u sastavu nije bilo tek lijevog krila Runea Dahmkea, a pred sami početak dvoboja stigla je i vijest da je zbog bolesti iz sastava ispao i desni vanjski Steffen Weinhold.

Prvo poluvrijeme

Sjajno je Zagreb otvorio utakmicu te odmah poveo s 0:2, odnosno 1:3 uz dvije obrane Dina Slavića te pogotke Csabe Leimetera i dva puta Ivana Čupića.

U gromoglasnoj atmosferi Wunderino Arene Lavovi su se bolje snašli na otvaranju od domaćih Zebri, pa je tako do prvog pogotka Kiela trebalo proći šest minuta (Bilyk), a do prvog izjednačenja njih čak osam (3:3).

Nakon tog trenutka vodstvo preuzima domaćin i Zagreb je u konstantnom, ali nikada prevelikom zaostatku jer, zaista, igrati gol za gol s ponajboljim svjetskim klubom u atmosferi u kojoj je teško čuti prvog suigrača do sebe, nije nimalo lako.

Na ulasku u zadnji deset minuta prvog poluvremena, nakon što su oba trenera Obrvan i Jicha iskoristili po minutu predaha, ušlo se s minimalnom prednošću domaćina (12:11), a onda se na radost više od pet tisuća domaćih navijača ukazao njihov kapetan, hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak koji je s čak pet vezanih pogodaka iz igre (u tom periodu utakmice za domaći sastav pogađao je još jedino Niclas Ekberg sa linije sedam metara) uspio povećati prednost favoriziranog Kiela na 18:15.

Bio je to ujedno i rezultat s kojim se otišlo na predah.

Drugo poluvrijeme

Uvodnih desetak minuta nastavka pripalo je domaćinu koji je svoju prednost povećao prvenstveno na krilima sjajnog vratara Niklasa Landina.

Sjajni danski vratar, naime, s nekoliko je bravuroznih obrana dao vjetar u jedra svojim suigračima koji, pak, ponajprije preko odličnog desnog vanjskog Haralda Reinkinda kažnjavaju Zagrebaše.

Konkretno, u 36. minuti prednost domaćina iznosi 23:18, a trener Ivica Obrvan zove svoju drugu minutu predaha.

Nažalost ista nije urodilo željenim plodom.

Zagrebaši nastavljaju griješiti u napadu, a kada i izigraju domaću obranu tu je raspoloženi Landin. U napadu Kiela se, pak, s pogocima izmjenjuju Reinkind, Duvnjak i Sandor Sagosen pa tako Ivica Obrvan samo pet minuta nakon drugog zove i treći time out (41. minuta).

U posljednjih deset minuta susreta ulazimo s prednošću THW Kiela 31:23, a do samog kraja utakmice oba su trenera dali priliku igračima koji su do tada bili na klupi.

Na koncu, apsolutno zaslužena pobjeda domaćeg sastava rezultatom 36:28.

Pojedinačni učinak

Najbolji u redovima PPD Zagreba s po šest postignutih pogodaka bili su Filip Vistorop i Ivan Čupić, dok se Mađar Csaba Leimeter u strijelce upisao u četiri navrata.

Dino Slavić i Matej Mandić upisali su svaki po četiri obrane.  

Kod pobjednika aplauz za napadački učinak Haralda Reinkinda s osam postignutih golova, briljantnog Domagoja Duvnjaka sa sedam, odnosno Sandora Sagosena sa šest pogodaka.

Niklas Landin upisao je osam obrana.

Što se EHF Lige prvaka tiče hrvatski će rukometni prvaci narednoga tjedna krenuti još jednom put sjevera Europe. U srijedu, 20. listopada rukometaši PPD Zagreba gostovati će kod norveškog Elveruma. Početak tog susreta predviđen je za 18.45 sati.

THW Kiel – PPD Zagreb 36:28 (18:15)

Wunderino Arena: 5 300 gledatelja

Suci: Miklos Andorka i Robert Hucker (Mađarska)

Delegat: Helmut Wille (Austrija)

THW Kiel: N. Landin 8 obrana, Quenstedt; Ehrig 2, Duvnjak 7, Sagosen 6, Reinkind 8, M. Landin 4, Wiencek 1, Ekberg 3, Benitez, Wager, Zarabec, Horak 1, Bilyk 2, Pekeler 2

PPD Zagreb: Slavić 4 obrane, M. Mandić 4 obrane; Šipić, Vistorop 6, Ćavar 3, D. Mandić 2, Klarica 3, Gojun, Klis, Musa 1, Sirotić, Matanović, Čupić 6, Obranović 3, Leimeter 4, Grahovac

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 14 Listopad 2021 08:39
 
index Instagram400x230 youtube