Susret dvije Sloge pripao vakufskoj, deset golova Kosa i treća pobjeda Gračanice

U utakmici dvije Sloge u okviru trećeg kola Premije lige za rukometaše bolja je bila domaća koja je u Gornjem Vakufu- Uskoplju s 21:19 savladala dobojsku.

Utakmica je bilo vrlo neizvjesna i zaniimljiva, ali su se na kraju ipak bolje snašli domaći rukometaši.

U derbiju ove runde Izviđač je savladao Slobodu s 30:25. Momci Tonija Čoline pokazali su na taj način da su zaboravili neugodan poraz od Gračanice u Ljubuškom. Do ključne prednosti domaći su došli sredinom drugog dijela kada su poveli sa sedam golova razlike, a kasnije imali i plus 9. Tuzlaci su ipak smanjili razliku na podnošljivih pet iako su mogli možda i više u ovom meču jer je na poluvremenu bilo 12:12. Ponovo je briljirao Miloš Kos koji je postigao deset golova, a na drugoj strani Alen Ovčina dao je devet, od čega četiri sa sedam metara.

Poslije tri kola Gračanica i dalje ima maksimalan učinak jer je savladala Maglaj u gostima sa 29:28. Konjuh je Slavio u Visokom sa 29:24, dok je Vogošća bila bolja od Gradačca (27:23). Do prve pobjede stigla je Iskra koja je savladala Krivaju sa 38:29. Utakmica Leotar – Bosna (S) je odgođena, a slobodan je Borac.

Poslijednja izmjena danaSubota, 25 Rujan 2021 22:03
 
index Instagram400x230 youtube