Matej Mandić viceprvak europe s Hrvatskom u rukometu

Hrvatska nije uspjela treći put osvojiti zlato na Europskom rukometnom prvenstvu za kadete usprkos prednosti domaćeg terena u Varaždinu.

Njemačka je jednostavno bila premoćna drugi put na turniru (34-20).

Izabranici Kreše Ivankovića u finalu su naletjeli na puno moćnijeg od sebe. Previše je tu bilo izgubljenih lopti i tehničkih grešaka. Držali su se do 28. minute kad su imali napad za dva gola razlike, ali nisu ga realizirali i Njemačka je u zadnjoj sekundi prvog poluvremena prvi put otišla na pet golova razlike (19-14).

Usprkos podršci nekoliko stotina glasnih navijača, Hrvatska se u nastavku nije uspjela vratiti. Štoviše, potpuno je potonula, postigavši samo dva gola u prvih 15 minuta. Nijemci su u jednom trenutku imali i plus 12 i utakmica je bila praktički gotova već u 37. minuti.

Ipak, i ovo je veliki uspjeh sjajne generacije predvođene Ivanom Barbićem. Treće je to srebro uz dva zlata s Europskih kadetskih prvenstava u rukometu.

Godine 2004. bili smo srebrni, dvije godine poslije Igor Karačić, Domagoj Duvnjak, Manuel Štrlek i društvo uzeli su zlato. Do kraja su otišli i Luka Šebetić, Stipe Mandalinić, Stipe Ivić i društvo 2010., a prije pet godina bili smo srebrni.

- Ova je reprezentacija simbol luzera i autsajdera, ali i simbol uspjeha. To je reprezentacija sastavljena od mladih igrača iz druge i treće lige koja igra ravnopravno s najboljim reprezentacijama na svijetu. Time sam sve rekao i čestitao njima i rukovodstvu koji su doprinijeli tome da nas oduševljava ta reprezentacija i ne ostavlja ravnodušnim. Svi trebamo pokazati palac gore za finale, oni su već uspješni - rekao nam je Lino Červar u najavi finala.

Brončanu medalju osvojila je Španjolska uvjerljivom pobjedom nad Slovenijom 37-28 uz 11 golova Arnaua Fernándeza Guzmána. Izuzmemo li nastup u finalu, Krešo Ivanković, Igor Vori i naši mladi dečki mogu biti iznimno ponosni na nastup na domaćem Euru. Možda je to najava nekih novih lica među seniorima.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 22 Kolovoz 2021 21:01
 
index Instagram400x230 youtube