Herceg: Na Euru ćemo se nastojati prikazati u što boljem svjetlu

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mirko Herceg, je proteklih mjesec dana većinom proveo u rodnom Ljubuškom, “puneći baterije” za obveze u predstojećoj, novoj rukometnoj sezoni gdje ga očekuju natjecanja sa novim klubom, ali i Europsko prvenstvo sa reprezentacijom.

Novi klub

Novinari Dnevnog lista zatekli su ga na stadionu Babovac sa kćerkom Marijom.

Odmor sam provodio većinom u Ljubuškom. Sa obitelji sam bio malo na moru, iskoristio sam ovo za relaksaciju, ali i kao aktivni odmor jer sam dobio plan i program što trebam raditi. Trudim se to ispoštovati i uskoro slijede pripreme za novu sezonu - govori Ljubušak.

Prošle sezone je lijevi bek nastupao za tim mađarskog Gyongzosa.

Prošla sezona je bila toplo – hladno. Prvu polusezonu smo igrali odlično i imali rezultat, a onda u drugom dijelu se dogodio neki neobjašnjivi pad. Na kraju smo završili na nesretnom 11. mjestu. Osobno sam zadovoljan kako sam ispoštovao ugovor do kraja. Sad slijedi sezona u novom klubu, što je novi izazov za mene pa vidjet ćemo što ćemo uspjeti napraviti - kaže Herceg.

Prelazi u Csurgo, nešto ambiciozniji klub u istoj ligi, za koji je potpisao ugovor na dvije godine. Pripreme počinju 22. srpnja.

Moj novi klub je dosta organiziraniji nego prethodni, više puta je nastupao na europskoj sceni pa je i malo poznatiji. Imali su nešto bolju sezonu nego Gyongzos i bili peti pa ćemo igrati Europu, čemu se veselim - kaže Mirko.

Teška grupa

Ovu sezonu će mu svakako obilježiti i reprezentacija koja je ove godine izborila novi plasman na Europsko prvenstvo.

Veliki je uspjeh da smo se plasirali na jedno veliko prvenstvo, imamo zahtjevnu grupu, ali idemo se spremiti što bolje i pokazati u najboljem mogućem svjetlu.

Reprezentacija će na jesen igrati dvije prijateljske utakmice sa Mađarskom u sklopu početka priprema za Euro u Mađarskoj i Slovačkoj, koje se održava od 13. do 30. siječnja 2022. godine. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je smještena u grupu E koja će svoje utakmice igrati u Bratislavi, a protivnici su Španjolska, Švedska i Češka Republika.

Imamo tešku grupu, ne treba posebno pričati o Španjolcima i Šveđanima. Česi i mi dolazimo kao autsajderi. Mislim da imamo što pokazati protiv sve tri ekipe. Naša ambicija može biti samo doći i prikazati se u najboljem mogućem svjetlu. Teško je nešto prognozirati i najavljivati kad igraš sa Španjolskom i Švedskom - zaključio je Mirko Herceg.

Normalnija sezona

Prošla rukometna sezona je u mnogima zemljama protekla sa niz prekida i karantena radi koronavirusa.

Nadam se da će biti normalnija sezona i da je to na neki način iza nas, bar što se tiče sportskog dijela jer koliko sam upoznat, trebali bi rukometaši biti cijepljeni ako misle igrati prvenstvo. Još nije službeno, ali ako bude tako, to bi nam svakako trebalo olakšati. Prošla sezona je bila sve, samo ne normalna - kaže Herceg.

Kod novog izbornika Ivice Obrvana Herceg je dobio nešto bolju minutažu koju je uspješno iskoristio. Generalno su minute raspoređene na veći broj članova A tima BiH.

Veselim se sljedećim okupljanjima. I prije mi je osjećaj bio dobar, rado sam se odazivao i dolazio, međutim sad imamo dobar rezultat iza sebe, tako da se veselim okupljanjima i da se što bolje pripremimo za reprezentativne utakmice.

Poslijednja izmjena danaPetak, 16 Srpanj 2021 13:52
 
index Instagram400x230 youtube