Grbavac: Ove sezone sam konačno mogao pokazati što mogu i znam

Ništa manje nego u španjolsku Asobal ligu sele dvojica igrača Izviđača, desni bek Stjepan Jozinović (Ademar Leon) i vratar Ante Grbavac (Cuenca).

Upravo za čuvara mreže Izviđača je Ademar prvo pokazao zanimanje.

 – Prvo je bila opcija da idem u Ademar Leon, ali nije se to nikako moglo iskombinirati iako su oni bili zainteresirani. Potom se dogodio poziv Cuence, sve je išlo preko menadžera. Nisam se puno mislio u vezi toga i prihvatio ponudu te potpisao ugovor na dvije godine, kaže Ante Grbavac.

Iz istog kluba je vratar Leo Maciel otišao u Barcelonu pa Cuenca u Grbavcu vidi zamjenu.

 – Tu ima još jedan dobar domaćivratar i volim da je tako jer će mi to biti motiv da radim i treniram, kaže Grbavac i dodaje:

 – Doveli su nekoliko mlađih igrača, tu igra dosta reprezentativaca Argentine i Brazila.

Na pripreme će se javiti tek 1. kolovoza.

 – Malo me to iznenadilo jer svugdje pripreme počinju početkom srpnja, ali dobro će mi doći da odmorim od naporne sezone i pripremim se za sljedeću.

Zanimanju za igrače iz Ljubuškog su svakako doprinijele igre u prvenstvu, odnosno titula prvaka BiH.

 – Svi smo se mi potajno nadali na početku sezone da možemo. Nitko to nije isticao da ne bi sebi nabili pritisak. Kako je vrijeme odmicalo svi su govorili da igramo najljepši rukomet, da smo mlada, poletna ekipa, da imamo timski duh. To je privuklo mnoge trenere i menadžere, pratili su nas pa se desilo da odemo Jozinović i ja. Hoće li biti još odlazaka, stvarno ne znam, rekao je Grbavac.

Ove sezone je u tandemu sa Matejom Mandićem odlično odradio svoj posao. Kaže da se dugo tražio do tekuće sezone koja je bila njegova najbolja dosad.

 – Stalno sam se nekako tražio, bio u Zrinjskom jednu sezonu, ozlijedio koljeno pa nisam mogao dati svoj maksimum. Kad sam se vratio vukao sam još neke ozljede, ali sad kad sam se dobro pripremio i sve ozljede nestale, pokazao sam ono što mogu i znam, zaključio je Ante Grbavac.

On je bio član mlađih rukometnih selekcija BiH, ali ističe da mu je želja čekati nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

 
index Instagram400x230 youtube