Bivši trener Izviđača skinuo skalp hrvatskom rukometnom doprvaku

U svijetu hrvatskog rukometa stvar je jasna, postoje dva visokoprofesionalna i najbogatija hrvatska kluba s međunarodnim sudjelovanjem, PPD Zagreb i Nexe iz Našica i oni su nedodirljivi.

Barem je tako bilo do sada, ali od sinoć više nije. U najvećoj utakmici u dosadašnjoj povijesti sesvetskog rukometa u srijedu navečer domaći su rukometaši, predvođeni bivšim trenerom Izviđača Silviom Ivandijom, pobijedili velikog protivnika s 35:31 (15:16).

Sesvetski rukometaši otvorili su susret kao u najljepšim snovima. U pet minuta vodili su 1:4. Ipak, Našičani su uskoro stabilizirali svoju igru i sredinom prvog dijela, najprije stigli do izjednačenja 7:7, a onda i vodstva 13:8. Tada je većina pomislila da stvari (očekivano) dolaze na svoje mjesto, međutim tako nisu mislili domaćini (koji su formalno ovu utakmicu igrali kao gosti, no ne zanima nas u ovom slučaju administrativna formalnost). Sesvećani uzvraćaju serijom od četiri pogotka u nizu, pa se na predah odlazi s jednim pogotkom zaostatka za Našićanima.

U nastavku sastav Silvija Ivandije igra kao u transu. Obrana je sjajna, agresivna, jako pokretna i Nexe vrlo brzo ulazi u probleme. Nakon šest izjednačenja, Sesvete ponovno imaju seriju od četiri pogotka za redom i u 47. odlaze na plus četiri, 23:27. Tamše zove minuti odmora, pa uskoro još jedno, međutim osim Janka Kevića, “Gromovi“ jednostavno nemaju raspoloženog igrača.

Kad je momčad Sesveta u 51. minuti podigla svoju prednost na plus šest, 29:23, pokušali su gosti obranama 5-1, pa i 4-2, ali ništa im nije pomoglo. Sesvećani su igrali kao u transu, letjeli po terenu kao nikad do sada, pogađali iz nemogućih situacija i na kraju ostvarili najveću pobjedu u klupskoj povijesti.

Mnogo je sjajnih pojedinaca bilo u sesvetskim redovima. Nikola Finek je postigao šest pogodaka iz šest pokušaja. Danijel Vusić je imao pet od pet. Darko Krndelj pet od sedam, a nevjerojatni Filip Perić nije imao ekstremno mnogo obrana, no sjajno je branio kad je trebalo i obranio nekoliko zicera i dva sedmerca što je dodatno demotiviralo indisponirane goste.

"Ovo nije najviši cilj koji smo do sad postigli, mi smo svoj cilj već dosegli, a to je plasman u Ligu za prvaka, ali svakako je najveća pobjeda u povijesti kluba. Da, naravno da smo vjerovali da mi to možemo, jer da nismo nebismo tako motivirano niti ušli u utakmicu. Možda je pomoglo i malo resetiranje nakon poraza od Poreča što je dalo neku dodatnu energiju igračima koji su odradili sve na najbolji način", rekao je nakon utakmice trener Silvio Ivandija.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 03 Lipanj 2021 12:45
 
index Instagram400x230 youtube