Kamp rukometnih vratara: Novo druženje sa Šegom, Alilovićem, Burićem,...

Organizator kampa Mario Čaljkušić i pokrovitelj Cedevita odlučili su pomoći djeci slabijeg imovinskog stanja te će mladima pružiti priliku za ljetovanje i bavljenje sportom.

Svake godine uoči početka kampa rukometnih golmana njegov organizator Mario Čaljkušić nekolicini polaznika slabijeg imovinskog stanja odobri besplatno učešće u radu kampa i sedmodnevni boravak u Omišu. Ove godine otišao je i korak dalje, u dogovoru s generalnim pokroviteljem ovogodišnjeg, 11. po redu izdanja kampa, koji se po pokrovitelju i zove "Cedevita kamp rukometnih vratara", sedmero polaznika iz Hrvatske, BiH i Srbije besplatno će sudjelovati u radu kampa, a bit će im plaćen i smještaj.

- Znamo koliko je teška situacija i da mnogi roditelji i klubovi ne mogu poslati svoju djecu na kamp, stoga smo ove godine odlučili povećati kvotu besplatnih dolazaka. Sedmero djece slabijeg imovinskog stanja dobit će priliku sedam dana besplatno boraviti u Omišu i sudjelovati u radu kampa. Zahvalni smo našem generalnom pokrovitelju koji je podržao našu inicijativu i osigurao nam sredstva kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije – otkrio nam je organizator kampa Čaljkušić.

Jedinstveni projekt kampa rukometnih golmana prepoznatljiv je ne samo u Hrvatskoj i regiji, nego i u cijelom rukometnom svijetu, što potvrđuje i veliki broj polaznika, kao i brojna poznata imena iz svijeta rukometa koja su sudjelovala u radu kampa, bilo kao treneri ili demonstratori.

Interes je velik, ne samo djece koja dolaze na kamp raditi i učiti, nego i njihovih roditelja i cijelih obitelji koje također dolaze u Omiš na odmor. Ukupno ćemo ove godine imati 480 gostiju iz oko 30-ak zemalja u terminu od 26. lipnja – 2. srpnja. A što se tiče poznatih imena, i ove godine su s nama Mirko Alilović, Marin Šego, Ivana Kapitanović, Vladimir Cupara, Benjamin Burić, a po prvi put nam dolazi i jedna od najboljih svjetskih rukometnih golmanica - Brazilka Mayssa Pessoa.

- Svake godine trudimo se dovesti neko veliki ime, tako su do sada u radu kampa sudjelovali i proslavljeni igrači i igračice, kao i svi najveći rukometni golmani iz Hrvatske i zemalja iz okruženja, ali i svjetske rukometne zvijezde poput Thierry Omeyera, Kaspera Hvidta, Rolanda Miklera, Kari Aalvik Grimsbø...

A da deset uspješno organiziranih kampova, kroz koje je prošlo oko 5.000 gostiju, nije prošlo nezapaženo, potvrda je da je pokroviteljstvo nad kampom preuzela Atlantic grupa i njen brand Cedevita.

- Činjenica da je ovo 11. godina u kontinuitetu sama po sebi govori kako se radi o inicijativi velikog značaja za djecu Hrvatske, regije i šire. Atlantic Grupa nastoji na različite načine dio svog profita vratiti zajednici. Sport je svakako jedan od glavnih modela takvih ulaganja u zajednicu, ne samo komercijalno - kroz promociju naših robnih marki. Kao kompanija snažno ulažemo u sport prije svega zbog vrijednosti koje sport promovira. Vjerujemo kako je posebno važno i to da je riječ o mladim generacijama koje tek formiraju svoj karakter i zbog toga nam je osobito drago podržati ovakve projekte – kazala je izvršna direktorica Atlantic grupe Miranda Mladin te dodala kako je preuzimanje brige o financiranju smještaja i sudjelovanja u kampu za sedmoro djece upravo najbolji primjer odnosa prema zajednici:

Socijalna osjetljivost je dio našeg korporativnog senzibiliteta. Briga je jedna od naših temeljnih vrijednosti – briga o našim zaposlenicima, briga o drugima, briga o zajednici. Raduje nas da smo u mogućnosti pomoći djeci koja imaju volju i željna su sudjelovanja u ovakvim manifestacijama. Tim više što je u trenutnim okolnostima, u cilju sprječavanja širenja pandemije, broj prilika dodatno sužen i time aktivnost djece, za čiji je razvoj to osobito važno, poprilično ograničena. Uz uvažavanje maksimalnih preventivnih mjera, rado ćemo im omogućiti nastavak sportskih aktivnosti i dolazak u ovaj po mnogočemu vrijedan kamp – zaključila je Mladin.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 06 Svi 2021 12:35
 
index Instagram400x230 youtube