Zmajevi i pored poraza osigurali plasman na Europsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je danas poraz u Austriji u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo rezultatom 27:23, ali svejedno se plasirala na Euro.

U današnjem meču Zmajevi su bili svjesni da ih ni poraz ne eliminira s prvenstva, s obzirom na to da su četiri najbolje trećeporedane selekcije imale osigurano mjesto na Europskom prvenstvu.

Austrija je danas odigrala jako dobar meč, a želja domaćih bila je ogromna te u takvom ambijentu već su na poluvremenu imali sigurnih 15:11.

Austrijanci su bili bolji i u drugom dijelu i došli su do šest golova razlike prvi put kod skora 25:19, a završilo je 27:23 za Austriju.

Visokom pobjedom Francuske nad Grčkom, Grčka je ostala jedna od lošijih trećeporedanih reprezentacija. Grčka nije imala niti jedan bod u poretku trećeporedanih. Iz skupine 3, trećeporedana je na kraju bila Ukrajina, a samo s bodom osvojenim protiv Rusije, Ukrajinci su bili također lošiji od nas.

Portugal je dobio Litvu, koja je na kraju ostala trećeporedana s dva boda, baš kao i Bosna i Hercegovina, ali sa puno lošijom gol razlikom. Poljska je kvalifikacije okončala također sa dva boda, te sa gol razlikom minus šest, te je i ona ostala iza Bosne i Hercegovine. Iza BiH je na kraju kvalifikacije okončala i selekcija Švicarske, te selekcije Italije i Kosova. Zmajevi su tako na Euro otišli kao najbolja trećeporedana reprezentacija.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 02 Svi 2021 19:41
 
index Instagram400x230 youtube