Hrvatska ima budućnost! Upoznajte 'kauboje' spremne nadmašiti slavne očeve

Rukometaši Hrvatske danas su u susret petog kola finalne skupine EHF Europskog kupa poraženi od Mađarske rezultatom 26:24.

Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske, za ove tri utakmice u četiri dana pozvao je čak osam debitanata. Tako su prve minute u hrvatskom dresu, kada je riječ o službenim utakmicama, odradili Matej Mandić, Veron Načinović, Mateo Maraš, Karlo Godec, Tomislav Kušan, Nikola Grahovac, Tin Lučin i Fabijan Grubišić. Odmah ćete prepoznati neka rukometna prezimena. Naime, Veronov tata je Alvaro Načinović, a Mateu je otac Ivica Maraš, obojica su bivši reprezentativci Hrvatske. I dok Veron igra na mjestu na kojem se proslavio njegov otac, kao kružni napadač, Mateo igra na mjestu desnog vanjskog pucača, dok mu je tata Ivica igrao na mjestu lijevog krila.

Samo jedan srebrni iz 2019.

Od debitanata koji su 2019. osvojili juniorsko srebro na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj tu je tek Karlo Godec, a od reprezentacije koja je 2019. igrala Svjetsko kadetsko prvenstvo u Makedoniji, kada su nesretno ispali u osmini finala, tu su Načinović, Lučin i Maraš. Bio bi tu iz te generacije još i Ivanković, ali izostao je zbog koronavirusa. Sada će se sigurno netko zapitati zašto nemamo veći broj igrača koji su osvojili svjetsko srebro. Bilo bi ih da Martinović nije izostao zbog COVID-19, da Šarac nije ozlijeđen, da Jaganjac nije poslan kući jer se vozio u istom automobilu sa zaraženim Carom te da se Srna potpuno oporavio od bolesti.

Hrvatska u svakom slučaju već sada ima prilično dobar roster za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, kada ćemo biti domaćini.

Tko su debitanti koji su nas oduševili u dvije utakmice protiv Slovačke koju smo pobijedili s 32:24 i 26:23?

Karlo Godec igra u Dubravi na mjestu lijevog krila. Kada smo ga sreli na Europskom prvenstvu u Austriji 2020. godine, kamo je došao kao gledatelj, na pitanje kada će u reprezentaciju spremno je odgovorio:

– Nadam se jako brzo.

A to brzo došlo je nakon nešto više od godinu dana.

– Mislim da ću sljedeće sezone u PPD Zagreb. Priliku koju sam dobio u reprezentaciji ne želim tako lako ispustiti. Znam, ispred mene su Mandić, Štrlek, Mihić... ali dat ću sve od sebe da na mene izbornik može itekako računati.

Veron Načinović igra ove sezone u Pivovarni Laško Celje.

– Znam da su očekivanja bila visoka, jer je i moj otac igrao ovdje, ostavljajući jedan veliki trag. Želim napraviti sjajnu klupsku karijeru, a Celje je definitivno sredina u kojoj mogu puno postići – rekao je Veron.

Tin Lučin je strašno puno napredovao kada je iz PPD Zagreba otišao u Ademar iz Leona. Tamo je među najboljim strijelcima kluba.

 

 

Poslijednja izmjena danaSubota, 01 Svi 2021 16:10
 
index Instagram400x230 youtube