Dragan Šoljić: Utakmica u Banjoj Luci biti će drugačija, prije svega čvršća u obrani

Izviđač je prošli tjedan nastavio s pobjedama. Najprije je u srijedu u prvoj 1/4 finalnoj utakmici KUP-a pobijedio banjalučkog Borca, a subotu se poigrao s brčanskom Lokomotivom i to s dosta izmijenjenim sastavom.

Stameni i samozatajni Dragan Šoljić, jedan od stupova obrane „Skauta“, odigrao je obadvije utakmice, ali daleko više vremena na parketu je proveo u utakmici s Borcem.

Dragane tvoje viđenje prošlotjednih utakmica, a posebice utakmice u kupu protiv Borca?

Ako pogledamo naše prošle utakmice s Borcem, prva utakmica 1/4 finala KUP-a bila je atipična da ne kažem čudna i neuobičajena. Naše utakmice uglavnom bi završavale s daleko manjim brojem golova. Moje mišljenje je da su treneri pokušavali unijeti neke novine, nove taktičke zamisli i pokušali jedan drugog iznenaditi te sagledati što i koliko mogu očekivati u narednim našim susretima. Mišljenja sam da će utakmica u Banjoj Luci biti drugačija, prije svega čvršća u obrani.

Sto se tiče utakmice s Lokomotivom znali smo da oni dolaze znatno oslabljeni u odnosu na utakmicu iz prvog dijela sezone. Odradili smo utakmicu rutinski, a priliku su dobili mlađi igrači koji imaju manju minutažu. Svakako će nam ova utakmica pomoći da svi s puno više samopouzdanja uđemo u završni dio sezone, rekao je Dragan.

Izviđač je ove godine prepoznatljiv po dobroj igri u obrani i dobrim vratarskim izvedbama, ovaj put protiv Borca, čini nam se, obrana nije bila na dosadašnjoj razini, za razliku od napada.

U potpunosti se slažem. Obrana nije bila nivou kako se od nas očekuje. Mislim da su nam neke stvari jasnije, imamo dosta jasniju sliku o Borcu. Radili smo ovih dana na popravljanju grešaka. Izgledati će to dosta drugačije u srijedu u uzvratu u Banjoj Luci, dodao je kružni napadač “Skauta”.

Pred vam je period u kojem će pasti odluke, slijedi vam derbi za derbijem?

Mi idemo utakmicu po utakmicu i spremni smo na sve izazove. Međutim, sad smo trenutno fokusirani samo na uzvratnu utakmicu KUP-a u Banja Luci, a cilj je proći dalje, mišljenja je Dragan Šoljić.

U srijedu je uzvrat s Borcem, tri gola prednosti mogu ali i ne moraju ništa značiti. Kako protiv Banjalučana?

Istina je da prednost od tri gola u modernom rukometu ništa ne znaci. Moramo ući u utakmicu kao da je rezultat 0:0, ginuti za svaku loptu. Svakako da moramo i možemo odigrati bolju obranu, pojačati tranziciju, to nas je krasilo u dosadašnjem dijelu sezone, kaže Dragan.

Nakon KUP-a, slijede odlučujuće utakmice u prvenstvu, prednost pred Borcem je minimalna. Možete li je zadržati?

Kao sto sam i ranije rekao mi idemo utakmicu po utakmicu to je naš moto, na kraju što bude. Kvalitetu i znanje imamo, mislim da smo to pokazali do sada. Važno je da imamo regularne uvjete da pokažemo sve ono što znamo i možemo. Što ce biti do kraja to ćemo još vidjeti jer u igri je još 12 bodova, konstatirao je Dragan Šoljić.

Hvala i sretno Dragane!

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 21 Travanj 2021 08:00
 
index Instagram400x230 youtube