Talentirani Josip Šarac se teško ozlijedio: Neće ga biti 6 mjeseci

Hrvatskom rukometnom reprezentativcu na utakmici Celja i PSG-a popucali su prednji križni i bočni ligamenti desnog koljena. Pred Josipom je sada operacija i dugotrajni oporavak.

Rukometaš Celja Josip Šarac (23) teško se ozlijedio na utakmici osmine finala rukometne Lige prvaka koju je njegova momčad izgubila protiv PSG-a s 24-37.

Hrvatski reprezentativac ozlijedio je koljeno, odmah je napustio teren te su ga prebacili u bolnicu. Lijevom vanjskom Celja, doktori su nakon brojnih pregleda rekli da je došlo do puknuća prednjih križnih i bočnih ligamenata desnog koljena.

U bolnici nije bio sam, društvo su mu pravili hrvatska rukometašica Josipa Mamić koja se oporavlja od ozljede koljena te Luka Stepančić kojem je u veljači nastradala Ahilova tetiva zbog čega je propustio kvalifikacije za Olimpijske igre.

Josipa čeka operacija i oporavak od najmanje šest mjeseci zbog čega će vjerojatno propustiti prvenstvo u siječnju iduće godine, ali nada ipak postoji da će se Šarac što prije oporaviti i vratiti rukometu i reprezentaciji.

Mladi rukometaš iz Ljubuškog počeo je trenirati u Izviđaču, a 2018. godine preselio se u Celje. Sa seniorskom reprezentacijom osvojio je srebro na Europskom prvenstvu 2020. godine, a nakon nekoliko sezona sjajnog rukometa potpisao je za njemački rukometni klub Göppingen u koji bi se trebao preseliti iduće sezone.

Ove sezone je bio ponajbolji igrač Celja, a posebno ga pamti PPD Zagreb kojem je u jednoj utakmici utrpao deset golova. Na ljeto se trebao priključiti igračima njemačkog kluba, ali na debi će morati još malo pričekati.

 
index Instagram400x230 youtube