Blamaža Zagreba u Danskoj, Matej Hrstić brojao do četiri

Ne može Zagreb apsolutno ništa u Ligi prvaka. Utakmica broj 11 i 11. poraz.

Teško je to gledati, ne sliči ni na što i sreća pa će ovoj muci uskoro barem privremeno kraj nakon gostovanja u Nantesu, dolaska Veszprema i gostovanja u Kielu. Da će moći u osmini finala išta protiv Kielca ili Flensburga, eventualno PSG-a, kao bonus koji nisu zaslužili, vjerojatno ni samo ne vjeruju. Što će realno biti 0 od 16.

Jednostavno je, ova europska konkurencija previše je za ovakav Zagreb i to treba prihvatiti kao realnost. A realnost je da Aalborg u danu kad mu dođe Zagreb potpiše Mikkela Hansena jer si to može priuštiti, da ima šest igrača koji su igrali u finalu Svjetskog prvenstva, da su mu u napadu prvi bekovi srebrni Šveđani Claar i Sandell te zlatni Danac Mollgaard, a Zagrebu Laljek i Klarica koji su dojučer igrali u Gorici.

Obrana, koja je protiv Tatrana i Eurofarma pilila naopako da se diže, ne postoji. Barcelona joj je u trećoj brzini zabila 37, Nantes da je htio u drugom poluvremenu mogao i više od 34 i danas Aalborg 38. Bio je to trening za Dance, kao naručen prije subotnjeg derbija s GOG-om, najviše Bartholdu koji valjda nikad u životu nije zabio šest golova u prvih sedam i pol minuta. Izgledalo je da je i njemu neugodno. Skoro sve iz identične akcije u kojoj su ispadali Matanović i Klarica kojeg je Šola, nakon time-outa u petoj minuti, morao odmah izvaditi da šteta ne bude veća. Kad bi zatvorili Claara lijevo, spavala bi desna strana gdje je nastavljao Sandell.

U osmoj minuti već je bilo 9-3. Čak je i Damir Kajba s klupe podviknuo da netko napravi prekršaj jer to kao da je zagrebašima netko zabranio uoči utakmice. Pa čemu onda čuđenje kada Danci tek 15. napad u 15. minuti nisu završili golom. Jandrić je obranio loš šut Mollgaarda.

Aalborg je imao 14-7 uz dvije obrane golmana, a mogli su igrati i bez golmana kako je Zagreb izgledao. Pa primjer s kraja poluvremena; Leimeter gubi loptu, Christensen juri u kontru u zadnjim sekundama, Jandrić brani Christensenu, a dok zagrebaši stoje na centru, Mollgaard koji je sve pratio uzima loptu i zabija sa sirenom.

Domaćinima čak ni odlični Saugstrup, na SP-u prvi pivot Danaca, nije trebao koliko inače, a i njima se, eto, dogodi da malo prikoče pa je Zagreb nakon -14 za kraj smanjio na -9. Loše u svakom slučaju.

EHF Liga prvaka:

Aalborg - PPD Zagreb 38-29 (22-14)

Aalborg: Gade (8 obrana), Aggefors (5 obrana); Barthold 9, Marcher 8, Claar 5, Sandell 4, Mollgaard 3, Christensen 5, Jensen 1, Jakobsen, Rasmussen, Saugstrup 1, Andersen 1, Christiansen 1, Antonsen

PPD Zagreb: Jandrić (10 obrana), Ašanin; Hrstić 4, Vistorop 5, Laljek 3, Leimeter 3, Matanović 4, Mandić 1, Obradović 1, Stojnić 1, Mrakovčić, Klarica, Burić 6, Kraljević 1, Ravnić, Grahovac

Sedmerci: Aalborg 3/3, PPD Zagreb 3/5

Isključenja: Aalborg 6 minuta, PPD Zagreb 6 minuta

 
index Instagram400x230 youtube