Zagrebovo čudo dogodilo se u 41. minuti, a Barcelonu će pamtiti 19-godišnji Ljubušak

Pljesak Zagrebu, a bodovi očekivano Barceloni.

Časno je pao Zagreb, kako je rekao Nikola Grahovac, sa šest golova najefikasniji igrač utakmice u Podsusedu, jer konačnih 33-37 s atomskom Barcom u ovom je trenutku za zagrebaše poput pobjede. Najavljivali su čudo, koje nije bilo realno, a to je čudo realno bilo u 41. minuti kada su nakon -6 imali sedmerac za vodstvo. Vistoropu je obranio Perez de Vargas i ugasio i onu sićušnu nadu u potencijalnu apsolutnu senzaciju.

I tako je Zagreb ostao na nuli nakon devet kola, a Barca maksimalna u 11 utakmica potvrdivši prvo mjesto koje joj na koncu neće značiti ništa jer će i ona, kao i svi drugi, uključujući i Zagreb, igrati osminu finala. Kako stvari stoje, Zagreb će je igrati ili protiv Kielcea ili Flensburga. 

Dosta je vremena dotad, ali i Barca je pokazala da se Zagreb ipak trgnuo nakon užasnog prvog dijela sezone. Danas nisu imali ni Marina Šipića kojem se opet javilo rame, dok su gosti došli u gotovo punom sastavu, izuzev N'Guessana kojeg neće biti nekoliko tjedana. No kad tu imate Palmarssona, a onda i Langara, lakše se živi.

Obje su ekipe krenule kao navijene, bez obrana, s realizacijom u prvih deset sekundi napada. U pet minuta već dvostruko više golova, a u takvoj je igri najviše profitirao Grahovac koji je zabio tri od prva četiri Zagrebova gola.

Kada je vidio da su mu igrači preopušteni, Pascual ih je pozvao u devetoj minuti na okupljanje, malo povisio ton, a oni u sljedeće dvije i pol minute odgovorili s pet golova da smire Zagrebove strasti i svog trenera.

Za mladog Kraljevića je ova razina očekivano bila razlog za početnu preveliku impresioniranost, što je i očekivano jer je do prije dva tjedna bio u Gorici i došao kao treći izbor iza Matanovića i Božića, a zbog ozljede prvog i odlaska drugog preko noći postao jedini izbor na desnom krilu. Šola je, stoga, kratko probao i s dva pivota, bez desnog krila. Nije zbunilo goste.

Barca je igrala onako u trećoj brzini kada se zbroje obrana i napad, ali i to je bilo previše za Zagreb koji nije mogao obraniti baš ništa.U 21. minuti primio je već 17 golova, nevjerojatna je bila količina grešaka koji su radili Šolini igrači pa ni on nije izdržao i pobjeglo mu je ono što baš i ne smije na TV-u. Može se progledati kada ti jednom ispadne lopta ili je baciš protivnicima ravno u ruke i to s igračem više, ali kad se to ponovi više puta, onda je to isključivo stvar kvalitete.

No, ni Španjolci nisu toliko savršeni da ne mogu pogriješiti, u završnici prvog dijela i oni su počeli brljati u napadu i Zagreb je s nekoliko lakih golova, uz dva mladog Kraljevića, smanjio na 17-20. Kako je izgledalo samo koju minutu ranije, to je bio vrhunski rezultat.

Rekao bi čovjek da će se Barca uozbiljiti u nastavku, no Zagreb je suprotno svim očekivanjima izjednačio i propustio čak četiri prilike da povede. Morao je Pascual vratiti Cindrića u igru, s njim Mema, kojem se baš i nije igralo, te Palmarssona i stvari su počele sjedati na svoje mjesto. Pljesak ide i mladom Kraljeviću koji je prodao čak i suhi list Perezu de Vargasu.

- Dižemo se, uspjeli smo stvoriti brži stil, što se pokazalo dobrim rješenjem. Čestitke ekipi na borbenosti, igri, Barca ipak ima strašnu rotaciju. Cilj je bio da budemo poput osica - rekao je Šola nakon utakmice.

- Nastojim stvoriti sustav u kojem će svatko znati svoju ulogu, da se oni i na tribinama osjećaju važnima, ali ključna je atmosfera. Svakako je dobra vijest da smo u osmini finala jer to nam je nada da možemo iznenaditi. 

Cindrić je danas zabio tri gola, a on i bivši fizioterapeut reprezentacije te aktualni Zagrebov Damir Kajba ignorirali su se u svakom smislu.

- Očekivao sam ovakvu utakmicu. Zagreb je pokazao u nastavku sezone dobru igru, najbitnije je da smo osvojili dva boda - rekao je Cindrić.

EHF Liga prvaka:

PPD Zagreb - Barcelona 33-37 (18-21)

PPD Zagreb: Jandrić (1 obrana), Ašanin (4 obrane); Burić 1, Obradović 4, Stojnić, Kraljević 4, Laljek 1, Ravnić, Vistorop 5, Hrstić 2, Mrakovčić 1, Leimeter 2, Ćavar, Mandić 4, Grahovac 6, Klarica 4

Barcelona: Perez de Vargas (3 obrane), Moller (6 obrana) 1; Sorhaindo, Dolenec, Arino 5, Janc 5, Gomez Abello 2, Dos Santos 1, Mem 3, Cindrić 3, Pascual Garcia, Palmarsson 3, Makuc 2, Langaro 2, Fabregas 5, Entrerrios 2

Sedmerci: PPD Zagreb 4/5, Barcelona 2/2

Isključenja: PPD Zagreb 10 minuta, Barcelona 8 minuta

 
index Instagram400x230 youtube