Šarac ponovno napunio mrežu PPD Zagreba u Ligi prvaka, a Hrstić promašio remi

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u sklopu 10. kola EHF Lige prvaka na gostovanju u Celju.

Dvoboj je krenuo u nešto sporijem ritmu, od prve minute bilo je jasno da su obje ekipe u proteklom tjednu odigrale po dvije naporne utakmice te stoga nismo vidjeli previše uzbuđenja u uvodnih desetak minuta.

Domaćini su uglavnom vodili, a Zagreb stizao i tako se igralo gol za gol sve dok se nakon 20. minute Celjani nisu prvi put odvojili na značajniju razliku.

Na krilima raspoloženog hrvatskog reprezentativca Josipa Šarca koji je u prvih pola sata igre postigao čak pet pogodaka, domaćin je u 23. minuti imao prednost 10:7 i činilo se da su kola hrvatskog prvaka krenula nizbrdo.

Ipak, nakon što je Matej Hrstić u jednom napadu iznudio isključenje Nerona Načinovića i direktni crveni karton Vida Poteka najboljim hrvatskim rukometašima pružila se prilika da opet uhvate priključak.

Do isteka 30. minute uspjeli su Zagrebaši doći na prihvatljivih -2 (14:12), a to mogu ponajviše zahvaliti najraspoloženijim igračima u plavim dresovima – već spomenutom Hrstiću i sjajnom desnom krilu Vladi Matanoviću.

Domaćini bolje otvaraju drugo poluvrijeme i već nakon nekoliko uvodnih minuta podižu svoje vodstvo na +4 (17:13).

Tu prednost održavali su sve do posljednjih desetak minuta susreta kada ih uporni i borbeni Zagrebaši ipak sustižu.

Pogotkom Mateja Hrstića u praznu mrežu domaćina za 26:26 u 51. minuti susreta, hrvatski su se prvaci u potpunosti vratili u ovu uzbudljivu utakmicu u kojoj je uslijedila i triler završnica.

U 59. minuti imali su domaćini 29:28 i napad za pobjedu, ali je obranom još jednog zicera novu priliku Zagrebašima dao sjajni Matej Ašanin.

Nakon toga su se u napadu spetljali hrvatski, a potom su istom uslugom uzvratili i slovenski prvaci da bi na koncu Matej Hrstić promašio šut za izjednačenje pet sekundi prije kraja čime je utakmica završila pobjedom Celjana rezultatom 29:28.

Prvo ime susreta bio je bez ikakve dvojbe hrvatski reprezentativac u redovima slovenskog prvaka Josip Šarac koji je postigao 10 pogodaka uz tek jedan promašen šut na utakmici.

U redovima PPD Zagreba valja pohvaliti izvedbe Mateja Hrstića sa šest pogodaka, odnosno Vlade Matanovića s pet, kao i Luke Lovre Klarice i Senjamina Burića svakog s po četiri pogotka.

RK Celje PL – RK PPD Zagreb 29:28 (14:12)

Dvorana Zlatorog: Bez gledatelja

Suci: Radojko Brkić i Andrei Jusufhodžić (Austrija)

EHF Delegat: Tomo Vodopivec (Slovenija)

RK Celje PL: Vujović 7 obrana ; Cvetko, Mazej, Dragašević, Razgor 2(1), Marguč 1, Šarac 10, Grošelj 3, Poteko, Kodrin 5, Horzen 4, Mlakar 2, Leban 2, Novak, Načinović, Gaberšek

RK PPD Zagreb: Jandrić 1 obrana, Ašanin 9 obrana; Šipić, Vistorop 4(4), Mrakovčić 1, Mandić, Klarica 4, Burić 4, Obradović 2, Kraljević, Laljek 1, Matanović 5, Ravnić, Hrstić 6, Leimeter, Grahovac 1

 
index Instagram400x230 youtube