Raspored Hrvatske na SP-u: Tek u ponedjeljak naš pr(a)vi derbi

Danska je najuvjerljivija reprezentacija prvoga kruga, utakmice je dobivala s prosječno 15 golova razlike!

Više je golova zabila samo Mađarska, a nitko nije primio manje od Danaca, samo 59 golova, odnosno 19,6 po susretu .

Velike igre opet nije bilo, ali jedan povratnik u momčad bio je dovoljan, Marin Šego odveo je hrvatske rukometaše na vrh skupine.

"Kauboji" su pobijedili Katar 26-24 i ušli u drugi krug s prvog mjesta. Nažalost, ne i s maksimalnim brojem bodova jer tu se vidi posljedica onog remija s Japanom.

Hrvatska je, dakle, u drugi krug prenijela tri boda. Iako su mogla biti i sva četiri da Japan i tijesnoj završnici nije pobijedio Angolu 30-29 i poslao Afrikance kući.

Ondje se, u Kairu, križamo sa skupinom D. Gdje su Danska, Argentina i Bahrein. Iako je zvijezda SP-a, teškaš od 137 kg Mvumbi, bio igrač utakmice, nije uspio odvući Kongo u drugi krug, Bahrein je pobijedio 34-27 i poslao Afrikance kući. A Danska je u okršaju za prvo mjesto razbila Argentinu 31-20.

Danci su prenijeli četiri boda, Hrvatska će imati tri, Katar i Argentina po dva, Japan jedan, a Bahrein nula.

Ono što je važnije je da s takvim raspletom Hrvatska drugi krug otvara u četvrtak u 18 sati protiv Bahreina, u subotu od 18 igra s Argentinom i onda u ponedjeljak, vjerujemo u derbiju za prvo mjesto, čeka nas od 20.30 sati Danska. Prva velika utakmica tek u šestom nastupu na SP-u.

Danska je najuvjerljivija reprezentacija prvoga kruga, utakmice je dobivala s prosječno 15 golova razlike! Više je golova zabila samo Mađarska (107, a Danci 104), a nitko nije primio manje od Danaca, samo 59 golova, odnosno 19,6 po susretu. Na tablici se manje piše i Njemačkoj, ali ona nije ni igrala protiv Zelenortskih Otoka pa je ta utakmica registrirana 10-0.

Skupina II

 • Japan - Argentina (četvrtak, 15.30)
 • Hrvatska - Bahrein (četvrtak, 18)
 • Danska - Katar (četvrtak, 20.30)
   
 • Katar - Bahrein (subota, 15.30)
 • Argentina - Hrvatska (subota, 18)
 • Japan - Danska (subota, 20.30)
   
 • Bahrein - Japan (ponedjeljak, 15.30)
 • Argentina - Katar (ponedjeljak, 18)
 • Danska - Hrvatska (ponedjeljak, 20.30)

Iz nove četiri skupine sa po šest reprezentacija dalje će, u nokaut fazu, proći po dvije. A onda kreće četvrtfinale. Ondje se Hrvatska križa sa skupinom IV, u kojoj su Švedska, Rusija, Egipat, Slovenija, Makedonija i Bjelorusija.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 20 Siječanj 2021 11:15
 
index Instagram400x230 youtube