Bivši "skaut" Josip Čutura predstavljen u HSG Krefeld-u

Ekipa HSG Krefelda za nadolazeću, nestrpljivo očekivanu sezonu druge bundeslige je danas predstavila svoje novo pojačanje - Josipa Čuturu, već sada bivšeg igrača Izviđača CO iz Ljubuškog.

U klubu su naveli da je Čutura stekao međunarodno igračko iskustvo igrajući SEHA ligu za RK Izviđač CO iz Ljubuškog, te da je ovaj daroviti igrač ugovor potpisao na dvije godine i nositi će dres broj 9.

Iz kluba isiču, da su impresionirani Josipovom visinom od 1,94 cm i sa težinom od 113 kg, te navode da je ovog igrača teško zaustaviti na poziciji kružnog nađadača.

Dalje ističu, da je Čutura u prošloj sezoni SEHA lige bio deseti najbolji strijelac u ligi, te da je RK Izviđač igrao čak osam puta protiv prvaka europe Vardara iz Skoplja.

Na kraju predstavljnja, iz kluba kažu da će Čutura, koji je potpisao u Krefeldu na dvije godine, imat će samo jedan hendikep u svojim ranim danima u Krefeldu!?

On ne govori ni njemački ni engleski - ali je već zauzet učenjem njemačkog jezika. U Krefeld se preselio zajedno sa svojom trudnom suprugom.

 
index Instagram400x230 youtube