Čolina: Zaslužili smo sve ovo što nam se događa

Iako je protivnik bio oslabljen s nekoliko igrača, opet je pobjeda ljubuškog Izviđača u Gračanici (31:25) veliki rezultat za mladi sastav trenera Tonija Čoline.

Ostvarili su to u okviru 5. kola Premijer lige, a o kako značajnim bodovima se radi najbolje govori činjenica da je Gračanica u svojoj dvorani prethodno bila neporažena gotovo četiri godine.

– Falila su im dva igrača zbog čega je ipak bilo nešto lakše. Ali drago mi je što smo napokon u Gračanici u drugom poluvremenu zabili više od tri gola, našalio se Toni Čolina koji se na taj način prisjetio prošlosezonskog susreta koji je bio obilježen tučnjavom i nesportskim incidentima.

– Sad smo zabili 19 u drugom dijelu. To me jako raduje, ali i odlična igra Stjepana Jozinovića koji je odigrao možda najbolju utakmicu otkad je u Izviđaču te kapetana Ivana Miličevića koji je poslije izostanka ozlijeđenog Mirka Mišetića pokazao da u njemu još ima žara. Zaslužili smo sve ovo što nam se događa, govori Čolina.

Bila je to peta pobjeda iz isto toliko nastupa. Najefikasniji je bio Stjepan Jozinović sa 7 golova, Miloš Kos je dodao 5, a Milan Vukšić i Ivan Miličević po 4. Matej Mandić je skupio 15 obrana, uz dva sedmerca. Za Gračanicu je Damir Kadrić postigao 9 pogodaka.

– Sigurno da se na kraju sav taj radi i trud iz ove godine isplati i vidi. Mi smo se trudili da imamo 16 igrača koji mogu odraditi posao. Vjerojatno se manje trošimo nego ostale ekipe radi širine i dobre pripremljenosti. To je plod rada čitave godine, idemo dalje sa vjerom da možemo napredovati, da možemo biti bolji sportaši, ljudi i rukometaši. Pomazila nas je i sreća u nekim situacijama, ali i to treba zaslužiti radom. Sa radošću sad očekujemo Derventu doma, kazao je Čolina.

Već u srijedu (17.30 sati) Izviđač dočekuje Derventu, a ovaj meč će prenositi RTVHB.

– Tu smo favoriti i nadam se da ćemo imati priliku promovirati igrače koji su imali manju minutažu i klince iz svog pogona koji dosad nisu toliko doprinijeli rezultatima, ali svojim radom zaslužuju priliku. Želimo odmorni dočekati sljedeću utakmicu s Magalom u subotu. Sve osim pobjede ne dolazi u obzir. Jedino što možemo uraditi protiv sebe je podcijeniti Derventu. A oni apsolutno nisu za podcijeniti jer imaju iskusne igrače. To što su u donjem dijelu ljestvice znači samo da su imali težak raspored, upozorio je Toni Čolina. 

Vidim pomake svaki tjedan

Izviđač ima novu generaciju mladih igrača koja je u pandemijskoj godini nastojala dodatnim angažmanom reducirati gubitak natjecateljskih utakmica, a taj rad sad su dočekali naplaćivati kroz prvenstvo.

– Veliki broj ponavljanja i obraćanja pozornosti na sitnice daje ploda i možemo se bazirati na daljnji napredak. Vidim pomake svaki tjedan, a vjerujem pogotovo gledatelji koji ih nisu dugo gledali. Poslije ozljede Nikole Primorca sad su Miloš Kos i Mihael Bebek pokazali da mogu odlično igrati rukomet. Imamo se čemu radovati i koga promovirati, nadam se da će Filip Odak i Dijano Ćeško dati doprinos našim sljedećim utakmicama, rekao je Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube