Šarac i društvo u Areni demolirali Hrstićev i Mandićev PPD

Prošla je tek trećina Lige prvaka, odigrao je Zagreb pet utakmica od 14, a prolazak skupine sada je poput scenarija najboljih SF filmova Jamesa Camerona.

Zapravo, ne da Zagreb neće nakon drugog domaćeg poraza od Celja u Areni zaredom, svog velikog rivala iz prošlosti i sadašnjosti te izravnog konkurenta za šesto mjesto, proći skupinu, već je kandidat broj jedan za najgori klub cijele sezone Lige prvaka. Eto, na to je spao Zagreb.

Ako su lani dvije pobjede i pet bodova bile ispod svake kritike, ove će jedna pobjeda i dva boda biti premija. Jer, nakon Celja, u Arenu će iz te kategorije, očito i takve preteške za Zagreb, doći još samo Motor. A kako izgledaju i igraju zagrebaši, ni protiv Ukrajinaca neće biti favoriti. Da ne govorimo o utakmicama u gostima.

Celje, koje je u prva četiri kola imalo iste protivnike kao i Zagreb i čak za jedan gol lošiju gol-razliku (da, nadmašili su i Zagrebove poraze), usred Arene pobijedilo je 30-22. Ne, na mišiće, ne sretno i spretno, što bi se još moglo prožvakati, nego s osam razlike. Kao da je igralo protiv kluba iz donjeg doma slovenske lige. Može li Zagreb lošije od ovoga.? Teško...

Ispala je sreća u nesreći da ni tih 200 navijača, koji su mogli u Arenu, nisu došli makar 70-ak Bijelih lavova zaslužuje pljesak za podršku koja nije pomogla nikako. A treba se nakon ovoga opet vratiti u dvoranu jer Zagreb ne da piše pozivnice navijačima, nego ispričnice.

Vlado Šola nije uspio trgnuti ekipu nakon Igora Vorija makar je prvi put ove sezone od početka u vanjskoj liniji sastavio trojku Vlah, Klarica i Hrstić. No, obrana je bila ta koja je napravila razliku u prvih deset minuta, Zagrebovih najboljih ove sezone makar konkurencija nije velika. Jandrić je dobro otvorio s dvije obrane, Stojnić i Hrstić zatvorili su crtu i Horžena na njoj, ostali skoro sve drugo, osim krila gdje je Kodrinu dvaput pobjegla lopta.

Šarac je u sedmoj minuti zabio prvi gol Slovenaca, kod kojih Grošelj nije napravio ništa, pa je Ocvirk već u devetoj minuti digao Mlakara koji je u pet minuta napravio više (dva iznuđena sedmerca i asistencija) nego za to malo vremena što je bio u Zagrebu. Naravno da hoće.

Celje je s Mlakarom ubrzalo i loptu i napad, Zagreb u svom potpuno stao i vratio se sporosti i bezidejnosti koja je sada već trademark. Šarac i Poteko u sredini su zbrojili dva i dva i kako zatvarati, a Zagrebova krila su tradicionalno samo čekala i ne dočekala loptu. Vlah je previše tražio crtu na kojoj Šipić nije mogao do lopte, a s obzirom da je Zagreb probao sedam na šest, platio je s dva gola u praznu mrežu u pola minute.

Celje je dobilo krila i drugih deset minuta dobilo s 9-2 za 11-7 u 20. minuti. Na sve se još malo ranije ozlijedio Mandić koji se više nije vratio pa ni to malo agresivnosti u obrani više nije bilo. Pa onda Ašaninove dvije obrane odu točno u ruke Slovenaca za popravni. Barem je Burić nakon Šipića i Stojnića konačno dobio na crti loptu u ruke, malo su i krila svog posla pa je Zagreb u zanosu završnice prvog poluvremena popravio dojam (14-15). 

I odmah ga pokvario za četiri minute u drugom jer su Slovenci odletjeli na 19-14. I tu više nisu stali makar je Šola probao s Vuglačem, no prekasno. Ravnić je loše procijeno kada i gdje napraviti prekršaj za isključenje kakvih nije bilo, a trebalo je barem pokušati kada se već ne može drugačije, Ivić se razbranio i u 45. minuti samo su najhrabriji mogli pogledati na semafor (16-25). I nakon 60...

Liga prvaka, skupina B, 5. kolo: PPD Zagreb - Celje 22-30 (14-16)

PPD Zagreb: Jandrić (7 obrana), Ašanin (3 obrane); Šipić, Mandić 2, Božić Pavletić 2, Klarica 2, Burić 1, Vuglač 1, Obradović 1, Stojnić 1, Božović, Laljek 2, Matanović 1, Ravnić 1, Hrstić 3, Vlah 5

Celje: Ivić (13 obrana), Vujović; Cvetko, Mazej 1, Razgor 1, Marguč 7, Šarac 3, Grošelj, Poteko, Kodrin 7, Horžen 3, Grebenc, Mlakar 1, Leban 6, Novak 1, Načinović

Sedmerci: PPD Zagreb 3/3, Celje 2/3

Isključenja: PPD Zagreb 6 minuta, Celje 6 minuta

 
index Instagram400x230 youtube