Poraz muške juniorske reprezentacije od Slovenije, Šarac i Ereš bez nastupa

Nakon tjedan dana boravka u Delnicama, hrvatska muška juniorska reprezentacija započela je drugu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo kojemu je, od 16.-28.srpnja, domaćin Španjolska. U sklopu te druge faze, odigran je prvi od dva prijateljska susreta sa Slovenijom. Hrvatska je doživjela poraz od 23:27 uz dva potpuno različita lica u dva poluvremena...

Izbornik Davor Dominiković je započeo susret s Ivanom Panjanom na vratima, crtu je držao Adrian Miličević, na krilima su bili lijevo Tomislav Špruk, desno Fran Mileta, na vanjskim pozicijama pak Josip Vekić desno, Filip Vistorop u sredini i lijevo Halil Jaganjac.

Slovenija je bolje otvorila susret. Od prvih sedam napada realizirala je šest i već u osmoj minuti stvorila tri pogotka viška. Hrvatska je igrala s istom momčadi i obranu i napad. Slovenija je pak mijenjala samo jednog igrača. Kada su Slovenci u 11. minuti pobjegli na plus četiri Dominiković je morao pozvati minutu predaha. I promijenio četvoricu igrača u srcu obrane.

Nije to previše pomoglo, jer je Slovenija deset minuta poslije, već imala 11:5. Ipak, s tri pogotka za redom naša reprezentacija hvata priključak i u 23. dolazi na samo tri pogotka zaostatka. Ali onda slijedi nova kriza realizacije u napadu i Slovenci bježe ponovno na šest razlike, tri minute prije poluvremena. Na predah se ide s najvećom prednošću Slovenije, 17:10.

Znatno brže, aktivnije zaigrali su hrvatski juniori u nastavku. Na vratima je svoju priliku dobio Filip Perić i odmah s četiri obrane dao vjetar u leđa našima. Zabili je potom naša reprezentacija pet pogodaka u nizu i imala još jednu čistu kontru. Slovenija je prvi pogodak u nastavku zabila tek u devetoj minuti. Tada je na semaforu već bilo 15:17.

U petnaest minuta drugog dijela Hrvatska je postigla 10 pogodaka, ili točno onoliko koliko i cijelo prvo poluvrijeme i stigla na minimalni zaostatak 19:20.

Na ulasku u posljednjih deset minuta Slovenija ipak ima tri pogotka prednosti. Razlog je to da hrvatski izbornik opet u vatru gurne Halila Jaganjca koji je do toga trenutka imao realizaciju 2/6. Nije nam to pomoglo. Nekoliko pogrešnih dodavanja, propuštena čista prilika u kontri, promašeni sedmerac i Slovenija je lako sačuvala prednost do kraja te zasluženo slavila sa 27:23.

Fran Mileta je sa sedam pogodaka bio najbolji hrvatski strijelac, a četiri je dodao Halil Jaganjac, baš kao i Dominik Malec. Kod Slovenije je najbolji bio Kristijan Horžen sa sedam zgoditaka.

Davor Dominiković

"Odigrali smo dva različita poluvremena. Prvo sporo, neinventivno, s mnogo tehničkih pogrešaka, bez agresivnosti. Drugo je bilo mnogo bolje. Odlično se predstavio Filip Perić kojemu je to bio debi u reprezentaciji. Na kraju smo mogli doći i do kompletnog preokreta, ali smo se opet spetljali. Sigurno je možemo i moramo puno bolje. Ali to je tek prvi susret nakon napornog rada u Delnicama. Još nam nedostaju Josip Šarac, Darijo Raguž i Ivan Ereš. Dio njih mora obaviti liječničke preglede i onda ćemo znati kakvo je njihovo stanje. Nadam se najboljem."

 
index Instagram400x230 youtube