David Mandić optimističan pred novu utakmicu EHF Lige prvaka

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb 3. je kolo EHF Lige prvaka u sezoni 2020. / 2021.

U goste hrvatskim rukometnim prvacima striže aktualni prvak Danske – Aalborg, dobro poznati protivnik iz grupne faze natjecanja prošle sezone.

Dan uoči susreta, na prigodnoj konferenciji za medije koja je zbog pridržavanja epidemioloških mjera održana u sportskoj dvorani Trešnjevka, dvoboj Zagreba i Aalborga najavili su reprezentativac i novi kapetan ekipe David Mandić i glavni trener Igor Vori.

  • Konačno od početka sezone čekamo utakmicu kompletni, gdje su nam se svi igrači koji su imali problema s ozljedama vratili u trenažni proces. Igramo protiv protivnika koji možda imenom nije atraktivan ali igrom zaista je. To je momčad koja je jako neugodna i trkački segment forsiraju svih 60 minuta, uz agresivnu zonu 6-0, tako da napadački i na postavljenu zonu jako dobro igraju. Trenutno su psihološki u prednosti u odnosu na nas, jer su započeli sezonu s dvije pobjede. Ali s druge strane s obzirom na analize i ono što smo pogledali, moramo ‘primiriti’ njihovu igru i ne ulaziti u trku s njima jer su definitivno tu u prednosti. Očekujem jednu dobru utakmicu, i nadam se da će naši igrači ono dobro što pokazuju na treningu pokazati i na utakmici – mišljenja je glavni trener Igor Vori
  • Čeka nas protivnik kojem možemo dobro parirati i s kim možemo odigrati dobru utakmicu. Mislim da moramo krenuti u utakmicu ozbiljno bez neforsiranih grešaka i ući u utakmicu sa 100% koncentracije svi do jednoga u ekipi. Tako ćemo im jedino moći parirati, jer su jako dobra i nezgodna ekipa koja može dobiti svakoga u našoj grupi. Igraju taj skandinavski sistem i jako su brzi, a mi moramo ispoštovati dogovor i taktiku protiv njih koja je postavljena. Napokon smo svi zdravi i nadamo se sutra prvim bodovima. – izjavio je novi kapetan ekipe David Mandić

Dvoboj najboljeg hrvatskog i danskog kluba na rasporedu je u srijedu 30. rujna s početkom u 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport 1, kao i besplatno uz registraciju na EHF TV-u.

Sa zadovoljstvom moramo najaviti i da je u suradnji s lokalnim stožerom civilne zaštite donesena odluka da se dozvoli prisustvo na utakmici za 100 članova Kluba navijača “Bijeli lavovi”, tako da će se ova utakmica igrati pred malim ali glasnim brojem naših navijača.

 
index Instagram400x230 youtube