UO RS FBiH: Najoštrije osuđujemo sve postupke pojedinaca iz RS RS koji za cilj imaju daljnju institucionalnu razgradnju RS BiH

Upravni odbor Rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na svojoj sjedini održanoj danas, a nakon rasprave o trenutačnom stanju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, jednoglasno je usvojio sljedeće zaključke.

Najoštrije osuđuje sve postupke pojedinaca iz Rukometnog saveza Republike Srpske koji za cilj imaju daljnju institucionalnu razgradnju Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

U cijelosti odbacuju zaključke i odluke Upravnog odbora Republike Srpske od 24.rujna 2020. godine i jasno poručuje predstavnicima Rukometnog saveza Republike Srpske da neće pristati na bilo kakav razgovor na principu ucjena i ultimatuma.

Potpuno podržava sve jednoglasno usvojene Odluke i Zaključke Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine od 24.kolovoza 2020. godine, 09.rujna 2020. godine i 21.rujna 2020. godine, u čijem su donošenju sudjelovali i za koje su glasali i predstavnici Rukometnog saveza Republike Srpske, a koji se odnose na početak natjecanja u Premijer ligama za rukometaše i rukometašice u natjecateljskoj sezoni 2020/2021.

Konstatira da su učinjenje sve neophodne predradnje te usvojeni svi akti za početak Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice. Nedvojbeno podržava aktivnosti Povjerenika natjecanja Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u provedbi odluka UO RSBiH o početku lige, te zahtjeva striktnu primjenu normativno-pravnih akata za sve klubove i pojedince koji pokušaju svojim destruktivnim djelovanjem paralizirati natjecanja u obje konkurencije.

Rukometni savez FBiH podržava rad uredovnice Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, v.d. Glavnog tajnika i od istih zahtjeva da u slučaju „procesa razgradnje“ od strane predstavnika Rukometnog saveza Republike Srpske, imaju obavezu pravovremnog i objektivnog obavještavanja EHF-a i postupcima svih članica, klubova i pojedinaca.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 27 Rujan 2020 18:56
 
index Instagram400x230 youtube