Rukometni djelatnici iz RS-a bojkotiraju početak rukometne sezone

Danas je u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske održan sastanak na kom su nazočili svi predstavnici klubova Premijer lige iz Republike Srpske,

kao i članovi Upravnog odbora BiH iz Rukometnog saveza Republike Srpske, predsjednik udruženja rukometnih sudaca i nadzornika iz Republike Srpske kao i pomoćnik ministra sporta Republike Srpske Mario Đuran, te su jednoglasno donijeti stavovi po pitanju nove natjecateljske sezone u Premijer ligi BiH za rukometaše i rukometašice.

Predstavnici iz Republike Srpske traže hitnu sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine s povjerenicima za Premijer lige BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, te odgađanje prvenstva Premijer lige u muškoj i ženskoj konkurenciji dok se ne stvore svi tehnički uvjeti, kao i dok se ne usvoje svi potrebni normativno pravni akti za početak liga u sezoni 2020/21. A to su:

  • Usvajanje jedinstvenih Propozicija natjecanja za PLM i PLŽ,
  • Usvajanje kalendara natjecanja,
  • Usvajanje lista sudaca i nadzornika po pravilima i propisima koje su regulirane članom 52 Propozicija,
  • Novo izvlačenje parova u obje konkurencije,
  • Izrada službenih adresara službenih osoba,
  • Izdavanje svih licenci i pravovremenu objavu na web stranici saveza,
  • Obavezno poštovanje usvojenih mjera od strane UO RS BiH 24.08.2020. vezanih za epidemiju COVID-19,
  • Tražimo da se imena klubova iz Republike Srpske u službenim dokumentima pišu ispravno.

Sve članice Rukometnog saveza Republike Srpske, sudionici Premijer lige u ženskoj konkurenciji , udruženje sudaca i nadzornika neće sudjelovati u samovoljnim odlukama povjerenika za žensku Premijer ligu, gospodina Zdenka Alpeze koju je zakazao da počne 26. rujna bez gore navedenih uvjeta.

Takođe iz Republike Srpske povlače suglasnost za imenovanje vd generalnog tajnika gospodina Bekana koji kako tvrde uopće nije u radnom odnosu u savezu BiH.

“Ne sporimo odluku UO RS BiH od 09.09.2019. ali javnost treba da zna da je ista odložena usvajanjem odluke 09.07.2020. godine o odigravanju doigravanja za popunu Premijer lige u 2020/21.

Također Rukometni savez Federacije nije uskladio razine natjecanja na način da se formira jedinstvena Prva liga Rukometnog saveza Federacije BiH,kao što postoji u Republici Srpskoj.” priopćeno je nakon sastanka održanog u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske.

 
index Instagram400x230 youtube