Unatoč lavovskoj borbi Izviđač ostao bez trofeja Kupa BiH [foto&video]

Rukometaši Slobode iz Tuzle pobjednici su Kupa BiH u rukometu, a završnica je održana u Doboju.

U finalnom susretu Sloboda je bila bolja od Izviđača CO iz Ljubuškom rezultatom 29:28, a na poluvremenu je bilo 18:17 za Tuzlake.

Prvo poluvrijeme je proteklo u stalnoj prednosti iskusnije ekipe iz Tuzle, a igrači Slobode su bili u stalnoj prednosti od dva do tri gola koju su mladi "Skauti" stalno sustizali.

U redovima Slobode je prednjačio Anes Bečić uz izvrsnog Stojanovića na vratima, a "Skaute" je u igri držao Milan Vukšić.

U drugom poluvremenu ista slika, na vratima Slobode je bio nesavladiv vratar Stojanović, a Izviđač je u igri držao izvrsni Milan Vukšić, koji je u 46' zaradio diskvalifikaciju jer je pogodio suparničkog vratara u glavu prilikom izvođanja sedmerca.

Igra se u završnici drugog poluvremenu dosta usporila, a Tuzlaci su u završnicu ušli s prednošću od dva pogotka razlike koju je Izviđača anulirao dubokom obranom i izvrsnim Antom Grbavcem na vratima.

Izviđač je preko Domagoja Alilovića u posljednjih petnaest sekundi utakmice stigao do 28:28, a nekoliko sekundi prije kraja Bečić je pogodio za prednost Tuzlaka.

Munjevito s centar je reagirao Muhović i pogodio vrata Stojanovića, a sudački par Konjičanin ispravno nije priznao pogodak te je uslijedilo veliko slavlje Slobode iz Tuzle.

IMG_20200920_191133.jpg

Najbolji u redovima Izviđača je bio Milan Vukšić s osam pogodaka, a goste je predvodio najbolji igrač finalne utakmice Anes Bečić s sedam golova dok je najbolji vratar finala Dražan Stojanović ubilježio 18 obrana.

 

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 21 Rujan 2020 08:13
 
index Instagram400x230 youtube