Rukometaši Izviđača CO u finalu Kupa BiH

Rukometaši Izviđača CO plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine, a završni turnir se igra u Doboju.

Izviđač je danas u prvom polufinalnom susretu pobijedio Slogu GV-U rezultatom 37:26 (17:17).

Mlada momčad Izviđača bolje je ušla u susret. Skauti su imali prednost od prve minute, a do prvog poravnanja Sloga dolazi u 10. minuti susreti kada je rezultat glasio 5:5. Sve do 21. minute susreta Izviđač je imao rezultatsku prednost, kada Sloga, serijom 4:0 dolazi do preokreta i prve prednosti u susretu 15:13. Ipak, do kraja prvo dijela, Izviđač sustiže zaostatak pa se na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 17:17.

U nastavku dosta bolja igra Izviđača. Već na startu drugog dijela Skauti odlaze na plus tri, a do sredine drugog poluvremena i do plus pet 22:28. Do kraja susreta prednost Izviđača je rasla, za na kraju konačnih 28:37.

Najučinkovitiji u pobjedi Izviđača bili su Bubalo i Šoljić s po šest postignutih pogodaka. Četiri je dodao Domagoj Alilović.

Na drugoj strani, u redovima Sloge po devet pogodaka postigli su Halebić i Dedić, dok su po pet pogodaka dodali Biljaka  i Simić.

MRK Sloga – RK Izviđač 28:37

Doboj; Suci: Dejanović i Marčetić; Nadzornik: Boris Šatordžija

Sedmerci: MRK Sloga 8/4, RK Izviđač 2/1; Isključenja: MRK Sloga (4 minute), RK Izviđač (10 minuta)

MRK Sloga: Destanović, Biljaka 5, Halebić 9, Dedić 9, Uljarević, Čaber, Pokvić, Bodrušić, Simić 5, Kahvić, Šaravanja, Štrkalj, Čaluk, Boškić, Demirović, Demirović, Trener: Aleksandar Radosavljević

RK Izviđač: Vukšić 3, Alilović 4, Kos 3, Odak 1, Jozinović 3, Primorac 3, Mišetić 3, Bubalo 6, Miličević 1, Grbavac, Pavlović, Ćeško 1, Šoljić 6, Bebek 1, Muhović 2, Mandić, Trener: Toni Čolina

Mlada momčad iz Ljubuškog u finalu će igrati protiv Slobode iz Tuzle koja je u drugoj polufinalnoj utakmici savladala Borca iz Banjaluke rezultatom 23:19 (10:8).

Finale je na rasporedu sutra u 17:00 sati, a BHRT je osigurao direktan prijenos.

Službene osobe u finalnom susretu biti će bh. internacionalci Amar i Dino Konjičanin, a nadzornik finalne utakmice je Vladimir Jović iz Tuzle.

 

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 20 Rujan 2020 14:03
 
index Instagram400x230 youtube