Izviđač "potopio" hrvatskog premijerligaša u pripremnoj utakmici

U uzvratnoj pripremnoj utakmici sinoć su rukometaši Izviđač Central osiguranja bili uvjerljivi te visoko porazili rukometaše hrvatskog premijerligaša RK Dubrovnik.

Za razliku od utakmice u Dubrovniku, koja je okončana neriješenim rezultatom 34:34, u sinoćnjoj utakmici „Skauti“ su bili kompletniji, dok su gosti iz Dubrovnika doputovali s dvanaest rukometaša. Od samog početka rukometaši Izviđača su nametnuli svoj ritam tako da je na poluvremenu bilo 17:8, a na koncu 60 minuta igre 35:22.

Trener Čolina, koristio je sve raspoložive snage, dao je svima priliku da pokažu koliko mogu, a oni su se trudili da je iskoriste. Sigurno je da je nakon sinoćnji 60 minuta igre bio puno zadovoljniji igrom i pristupom svojih rukometaša za razliku od utakmice u Dubrovniku. I ovaj put nedostajali su Odak, Bebek i Stipe Pavlović, a s njima je konkurencija za svako mjesto biti će još veća tako da ova mlada momčad Izviđača ima još puno prostora za napredaka.

Garancija napretka je dobar i kvalitetan rad, igranje utakmica, kroz koje se stječe potrebito iskustvo i rutina, a ovoj mladoj momčadi toga neće nedostajati. Pred njima je već prilika u završnica Kup-a da pokažu koliko mogu, a i cijela 2020/2021 natjecateljska sezona u Premijer ligi. Mada će biti dosta izazova, a tu je i novonastala situacija izazvana coronavirusom, s kojima će se trebati nositi, ali ako se po jutru dan poznaje, onda nas očekuju dobri rezultati od ove mlade i poletne momčadi.

Kažimo da su sinoć najviše pogodaka za Izviđač postigli Luka Bubalo osam, Milan Vukšić i Dragan Šoljić po pet, te Stjepan Jozinović i Nikola Primorac po četiri. Ante Grbavac imao je jedanaest uspješnih obrana, a Matej Mandić devet.
Kod momčadi iz Dubrovnika po četiri pogotka postigli su Lončarica, Medić i Knez, a po tri Bušljei Jelavić.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Dubrovnik 35:22 (17:8)

Ljubuški, Gradska športska dvorana.
Suci: Mario Primorac (Ljubuški) i Goran Sušić (Čapljina).

RK Izviđač CO: Grbavac (11 obrana), Mandić (9 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 5, Alilović 2, Kos 1, Medić 1, Jozinović 4, Primorac 4, Šoljić 5, Mišetić 3, Miličević, Bubalo 8, I. Pavlović 1, Ćeško, F. Pavlović, Muhović 1.
Trener: Toni Čolina.

RK Dubrovnik: Ševo, Morović, Janđel, Lončarica 4, Ratkajec 2, Medić 4, Knez 4, Bušlje 3, Gabrieri 1, Jelavić 3, Radić 1, Maričić.
Trener: Zdravko Medić.

Isključenja: RK Izviđač CO 8 minuta, RK Dubrovnik 4 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač CO 2/2, RK Dubrovnik 4/3.

 
index Instagram400x230 youtube