Sandra Perković šokirala izjavom, a onda fotografijom oduševila fanove

Sandra Perković, najbolja svjetska diskašica i jedna od najboljih hrvatskih sportašica, u petak nas je još jednom iznenadila. Ali ne nekom medaljom ili sportskim rezultatom. Stvar je puno, puno ozbiljnija.

- Prije nekoliko tjedana Edis je dobio ponudu da prijeđe raditi u jednu drugu zemlju. Zamolio me da ne kažem o kojoj je zemlji riječ. Ponuda me nije iznenadila jer se to moralo dogoditi jednog dana, a opet mi je bila šokantna kada sam je čula. Svi misle kako mi sportaši samo dobivamo ponude, ali i kvalitetni treneri su na cijeni. Svjetski atletski savez donio je odluku da, tko mijenja državljanstvo, mora čekati četiri godine. Tako da sam mirna i nastupat ću isključivo za Hrvatsku jer bi bilo suludo da u najboljim godinama pauziram četiri godine – rekla je Sandra.

Edis još nije prihvatio ponudu, a ako je prihvati, otići će tamo raditi tek od 1. rujna.

– U nezahvalnoj sam situaciji. Krajem rujna je Svjetsko prvenstvo u Dohi, sljedeće godine su Olimpijske igre u Tokiju. Ako ode Edis, sve to pada u vodu, moja karijera može otići samo silaznom putanjom. Nažalost, ne vidim trenera, ne u Hrvatskoj već u Europi, koji ga može naslijediti. Da se razumijemo, ne osuđujem Edisa. Dobio je ponudu koja se ne odbija. Ponuda je tako izdašna da bi u jednoj godini zaradio kao ovdje u deset. On je mlad trener i mora se polako brinuti o svojoj budućnosti. Tko sam ja da mu sudim – kaže Sandra.



 
index Instagram400x230 youtube