Zlatko Javorko Mišetić osvojio još jedan trofej

Poznati ljubuški maratonac Zlatko Javorko Mišetić, čija je kuća puna razno-raznih zahvalnica i trofeja s brojnih utrka, jučer je osvojio još jedan pokal, njemu posebno drag, onaj za najstarijeg sudionika na tradicionalnom 23. mini-maratonu Polog – Široki Brijeg.

Zlatko već 21 godinu trči na ovom maratonu koji se održava u sklopu obilježavanja “Svibanjskih sjećanja 2019.” i 28. obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Pologu.

"Zadnje dvije godine sam "pokisao kao patak", a jučer je baš bilo lijepo vrijeme. Kada sam vidio da nema kiše, znao sam da ću lagano istrčati trku, 10 kilometara sam istrčao za 45 minuta", pohvalio se Mišetić, koji je jučer nakon prolaska kroz ciljnu ravninu svima dijelio fotografije s religioznim motivima.

"Podijelio sam oko 50 svetih slika", rekao je Mišetić.

On je trčao dionicu polu-maratona koja je duga oko 10 kilometara, a koja je ove godine oborila rekord po broju natjecatelja kojih je bilo 90, a Mišetić je bio među prvih 50 trkača koji su ušli u cilj.

Zasluženi pokal mu je uručio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji ga je pohvalio jer u pozamašnim godinama još trči kao mladić.

"Čestitao mi je i rekao; "Svaka čast", kaže Mišetić, koji je zašao u 67.godinu života.

Prvo mjesto na mini-maratonu jučer je osvojio Ivan Dračar, drugo Marino Jukić, a treće Tomislav Kopač. Mišetić ističe kako on sam ima godina koliko prva trojica zajedno. Unatoč tome, ne namjerava stati trčati.

"Pitali su me koliko još misliš trčat u Širokom, odgovorio sam još 30 godina", kroz smijeh nam priča Mišetić.

On je na jučerašnjem polu-maratonu trčao noseći majicu u znak sjećanja na preminulu prijateljicu Sonju Jukić.

Za Radio Ljubuški dodaje kako mu je želja u narednom razdoblju trčati maraton od Ljubuškog do Makarske, no problem je naći sponzora.

"Ako se nađe sponzor, volio bih istrčati ovu dionicu", kaže Mišetić koji dodaje kako nastupa gdje god ga pozovu, trči za sve prigode, svatove, rođendane, godišnjice braka...

 
index Instagram400x230 youtube