Blidinje BIKE Festival i ove godine privukao stotine biciklista i zaljubljenika u outdoor sportove

Blidinje je ovoga vikenda još jednom bilo poprište biciklizma, privukavši mnoštvo zaljubljenika u outdoor sportove, stotine biciklista i brojne obitelji na peti Blidinje BIKE Festivalu u Parku prirode.

Kako su organizatori priopćili, na ovom trodnevnom događaju najviše ih je fasciniralo to što malo vizije i zajedničkog rada može stvoriti jako puno dobre volje i pozitivnog iskustva.

Događaj je započeo edukativnim radionicama za najmlađe, dok je idućega dana održana rekreativna vožnja "Stazom 'Ajduka" po nekim od najljepših predjela Blidinja.

- Rekreativna biciklijada "Stazom 'Ajduka" ponovno je okupila onu kategoriju biciklista koji jednostavno vole guštati, uživati u dobrom društvu i biciklirajući upoznavati nove krajeve. No, ove godine osim turističkog obilaska Blidinja, našim gostima ponudili smo nešto novo, degustaciju blidinjskih delicija – rekao je organizator Toni Zorić.

Nedjelja bila u znaku profesionalne utrke “XCM Herzegovina 2023”. koja je privukla sportaše i profesionalne bicikliste iz zemalja regije kako bi okušali snagu na stazama Blidinja. U ponudi su bile dvije staze: mali maraton u dužini od 36 kilometara i veliki maraton u dužini od 58 kilometara koji je rezerviran za elitne bicikliste i sve one koji se tako osjećaju.

Među damama koje su vozile stazu malog maratona u dužini od 36 kilometara, najbrža bila je Hena Šabanić (BK Puls) sa vremenom 2 sata i 43 minute. Drugo mjesto pripalo je Sari Srabović (BBK Daj Krug) sa vremenom 2 sata i 57 minuta, dok je Nina Vidović (BK Tempo) zaokružila postolje sa vremenom od 3 sata i 08 minuta.

U muškoj konkurenciji koja je vozila stazu malog maratona zablistao je mladi Emel Ljubuškić (BK Power Plus) iz Sarajeva sa vremenom 1 sat i 47 minuta. Filip Džido (BK Tempo) zauzeo je drugo mjesto sa tri minute zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Ivan Vukadin sa vremenom 1 sat 51 minuta.

Blidinje BIKE Festival promovira sport, zdrav način življenja te turističku ponudu Blidinja.

Ovaj najveći festival biciklizma u Bosni i Hercegovini organizira Udruga "HerzegovinaBike" u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, udrugom Hercegovina Outdoor, Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, Sportskim savezom Grada Mostara i Visit Blidinje.

 
index Instagram400x230 youtube