Ljubušanka Mihaela Buntić pobjednik skupine "Ž14" u šahu i osvajačica Kupa HB u Neumu

Proteklog vikenda u Neumu je završeno 21. kadetsko i 23. juniorsko prvenstvo, kao i 16. KUP natjecanje za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne, na kojem je za ŠK Brotnjo uspješno nastupila Ljubušanka Mihaela Buntić.

U konkurenciji "Ž14" nastupilo je 6 igrača.Igralo se Bergerovim sustavom (svak sa svakim) uz tempo igre od 30 min po igraču. Nakon 5 odigranih kola s 4 pobjede i jednom remijem u zadnjem kolu, Mihaela je se zasluženo okitila prvakinjom u svojoj skupini i osigurala nastup na kadetskom prvenstvu ŠU BIH koje će se održati krajem svibnja u Bjeljinji.

Uz obaveze u kadetskom prvenstvu ,Mihaela je sa svojom klupskom kolegicom Anom Ostojić vrlo uspješno nastupila i na 16. KUP seniorskom natjecanju za žene Šahovskog saveza Herceg Bosne. U ženskom KUP natjecanju nastupilo je 5 klubova koji su igrali po Švicarskom sustavu u 5 kola s tempom igre 1 sat po igraču, uz primjenu pravila FIDE. Igrali su u sastavu: 2 žene (uz 1 rezervu). Sa sve 4 pobjede suvereno su osvojile naslov.Ana Ostojić je na prvoj ploči iz 4 partije osvojila 3,5 boda dok je Mihaela na drugoj ploči pobjedila u sva četri susreta. Drugoplasirane su igračice ŠK Čapljina a treće mjesto pripalo je ŠK Rama.

Mihaela je u nepuna 2 dana odigrala devet partija i upisala 8 pobjeda i samo jedan remi.

 
index Instagram400x230 youtube