|FOTO| završen je biciklističko-rekreativni događaj pod nazivom "Franciscana"

U nedjelju, 11. rujna 2022. godine završen je biciklističko-rekreativni događaj pod nazivom "Franciscana".

Promotivna tura je obuhvatila sljedeće Franjevačke samostane i kulturne sadržaje: Franjevački samostan Uznesenja BDM i Franjevački muzej i galeriju u Širokom Brijegu, Franjevačka crkva i samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru, Crkva sv. Jakova Međugorje, Franjevački samostan sv. Antuna Padovanskog na Humcu i Franjevački muzej i galeriju Majka u Ljubuškom, Hrvatsku Franjevačku arheološku zbirku u Gorici u Grudama, Franjevački muzej „U kući oca mojega“ u Posušju, Franjevačku kuću molitve Masna Luka, Franjevački samostan Uznesenja BDM i Franjevački muzej Rama-Šćit, Franjevački samostan sv. Petra i Pavla i Franjevački muzej i galeriju Gorica u Livnu, Franjevački samostan sv. Ćirila i Metoda i Franjevački muzej „Fra. Jozo Križić“ u Tomislavgradu.

Organizacija ovog događaja organizira se u okviru projekta "West Herzegovina Adventures" – Digitalna promocija turizma Županije Zapandohercegovačke“ koji sufinancira Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a provodi Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Na Franciscani je sudjelovao veliki broj biciklista i zaljubljenika u prirodu iz cijele regije, te se ovim putem želimo svima zahvaliti na podršci našem projektu i nezaboravnoj atmosferi. Pokažimo svijetu kako Hercegovina može biti prava oaza rekreacije i sporta uz sve veći broj ovakvih projekata.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 13 Rujan 2022 12:39
 
index Instagram400x230 youtube