Sve je spremno za Desetu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar - Vukovar

Karavana od 35 biciklista krenut će već tradicionalno po deseti put, u četvrtak 28. travnja s Trga Hrvatskih branitelja (Rondo) u 9 sati odakle će se biciklima zaputiti na put dug 400 km.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara biti će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče i Županja.

Da je sve spremno potvrđuju i gradovi domaćini, općine Kiseljak i Žepče će zajedno sa svojim načelnicima gdinom. Mladen Mišurić-Ramljak i gdin. Mato Zovko dočekati i ugostiti biciklističku karavanu, a nakon što prijeđu u Republiku Hrvatsku gradovi Županja i onaj najznačajniji, Grad Vukovar će još jednom sa svojim gradonačelnicima gdinom. Damir Juzbašić i gdinom. Ivan Penava svesrdno dočekati karavanu iz Mostara te im pripremiti prijateljski doček.

"Ponosni smo i izuzetno nam je drago što smo partneri u projektu biciklističke karavane prijateljstva Mostar Vukovar. To je jedan plemeniti projekat koji zbližava ljude i odaje počast svim stradalim žrtvama u Domovinskom ratu. Sretni smo što karavana ide i ove godine i veseli nas što ćemo po deseti put biti domaćini našim dragim prijateljima iz Hercegovine. Mi smo svakako spremni za njihov dolazak i Grad Vukovar im želi dobrodošlicu", istaknuo je gdin. Josip Paloš, pročelnik Grada Vukovara.

Karavana će u Grad Vukovar stići 01. svibnja 2022., no bitno je naglasiti da će se prije ulaska u Vukovar sastati sa biciklistima iz Hrvatske, točnije gradova Metkovića i Zagreba koji sa istim ciljem i projektom voze iz svojih mjesta, te će zajedno ući u Grad Vukovar i posjetiti spomen dom Ovčaru.

"Doista veliko uzbuđenje vlada među svim sudionicima biciklističke karavane prijateljstva i svi nekako jedva čekamo da krenemo put Vukovara. Nakon što smo dvije godine bili spriječeni zbog korona pandemije, sretni smo što u 2022 godini po deseti put možemo još jednom spojiti sve gradove i općine kroz koje prolazi ova karavana prijateljstva", kazao je Toni Zorić.

Da je za sudjelovanje u karavani vladao veliki interes, govori podatak kako su organizatori čak 20 dana prije odlaska na put morali zatvoriti prijave. U 2022 godini karavana će okupiti više od 36 sudionika.

"Veseli nas da i ove godine idemo našim prijateljima u Vukovar. Sretni smo što smo to uspjeli i ove godine organizirati, naravno uz pomoć naših sponzora i prijatelja kojima ovim putem zahvaljujemo, jer upravo oni su ti koji pomažu i povezuju prijateljstvo ova dva Grada. Veliko Hvala im na tome", istaknula je Biljana Krtalić, tajnica BK Mostar.

IZ HERCEGOVINE SA SRCEM

Slogan je to ovogodišnje karavane budući da je ideja organizatora da sa sobom ponesu domaće i autohotne hercegovačke proizvode svojim prijateljima u Bosni i Republici Hrvatskoj. Tako da će se u poklon paketima naći izvrsna Hercegovačka vina, nezaobilazni Lasta proizvodi, a tu su i domaći proizvodi od malih domaćinstava, lokalnih privrednika i udruženja. Tako će Udruženje Orhideja Stolac, Regius Čapljina i Refealni centar Branitelj Zadrugar koji će iz hercegovine poslati heregovački med, smokvolade, bademe, suhe šljive i druge hercegovačke proizvode.

"Nekako smo svi mi u Hercegovini učeni da u tuđu kuće ne dolazimo praznih ruku, a zahvaljujući našim prijateljima i sponzorima karavna Mostar Vukovar je svojim domaćinima pripremila bogate poklon pakete. Ideja je da ove godine na našoj desetoj obljetnici promoviramo hercegovačke proizvode na način što ćemo kroz sve popularniji sport biciklizam, sve te proizvode "prevesti" iz Hercegovine do Vukovara. Svi naši prijatelji u Kiseljaku, Žepču, Županji i Vukovaru dobiti će poklon pakete koji će sadržavati autohotne hercegovačke proizvode i upravo zbog toga na naš put krećemo sa sloganom "Iz Hercegovine sa srcem", komentirao je Toni Zorić.

"Doista interes za ovogodišnju karavanu prijateljstva je veliki, kako kod sudionika, tako i kod naših prijatelja i sponzora koji podržavaju naš projekat karavane prijateljstva. Imamo veliku podršku sponzora i prijatelja i ovim putem im se svima zahvaljujem i vjerujem kako ćemo sa ovogodišnjom karavanom još više uvezati gradove i mjesta kroz koje prolazimo, pojačati naša prijateljstva i prezentirati Hercegovinu i hercegovačke proizvode svim našim prijateljima u Bosni i Republici Hrvatskoj. Karavana iz godine u godinu dobiva sve više na značaju i čini velike stvari", dodao je Zorić.

Biciklisti će kroz 4 dana bicikliranja preći put duži od 400km, da bi petog dana prisustovali na momohodu u Borovom selu.

Mi im ovim putem želimo sreću na putovanju, a svakako ćemo ih pratiti i izvještavati po etapama tijekom njihovog putovanja.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svojim sponzorima na potpori i to:

Grad Mostar, Općina Kiseljak, Općina Žepče, Grad Županja, Grad Vukovar, Sportski Savez Grada Mostara, Telemach BH, Restoran Konoba Goranci, Keš d.o.o, GUMA M (GUMA X Car Rental), Hercegovina Vino, Lasta Čapljina, Ožujsko pivo, Sarajevski Kiseljak, Voda LEDA, Berny - Priroda daje Berny čuva, Candy Mix, BOLT d.o.o., Cvjećarna Masline Mostar, Udruženje Orhideja Stolac, Regius Čapljina, Refealni centar Branitelj Zadrugar.

Za više informacija o karavani, molimo kontaktirajte: Toni Zorić, član tima za organizaciju biciklijade, tel: +387 63 400 260, priopćili su organizatori.

Poslijednja izmjena danaPetak, 22 Travanj 2022 14:17
 
index Instagram400x230 youtube