Hrvatski rekorder, Ljubušak Andrej Vištica: Uživam u pomicanju granica [video]

Hrvatske rekorde sve češće obara Andrej Vištica u Ironman utrkama.

Najprije je u Kopenhagenu srušio 10 godina star rekord, a prije nekoliko dana u Klagenfurtu još ga je popravio za četiri minute pa sada iznosi osam sati, sedam minuta i 56 sekundi. 

Hrvatski Ironman nakon prve discipline plivanja bio je na samo 22. mjestu. No zbog odlično odrađene biciklističke utrke i jakog tempa u posljednjoj disciplini trčanja osvojio je osmo mjesto i postigao novi hrvatski rekord. 

– Naporno je, ali uživam u tome u pomicanju granica, a svakako pomicanje granica bez napora ne ide, rekao je Vištica.

Andrej se triatlonom počeo baviti kasno, tek na trećoj godini fakulteta. Nakon završenog FER-a u Zagrebu, inženjer elektrotehnike sedam je godina istodobno radio i trenirao. No 2014. daje otkaz i potpuno se posvećuje sportu.

– Ja sam sam sebi zadao cilj da mi je jedini neuspjeh ako ne pokušam, jer ako ne uspijem ne mogu sebi prigovarati za 10 godine, tako da tih prvih godina dok sam trenirao i radio nisam imao sekundu slobodno. Ustajao sam u pet, pa na bazen, pa na posao i onda nakon posla u šest na trčanje, to je bilo prvih 7 godina.

Nakon toga Andrej se seli u Makarsku, gdje trenira oko 35 sati tjedno. Pliva u moru i bazenu, trči po Biokovu i Osejavi, a biciklira diljem Dalmacije. 

– Kad sam vidio da ova priča funkcionira tražio sam mjesto s boljim uvjetima, našao sam ga u Makarskoj, tu ima dosta potencijala za sportski turizam i dosta za ponuditi u tom smislu.

Novim rekordom Andrej se približio svojem glavnom cilju, a to je završiti Ironman utrku za manje od 8 sati.

Poslijednja izmjena danaPetak, 01 Listopad 2021 11:30
 
index Instagram400x230 youtube