Europska biciklistička federacija na forumu Adriatic Outdoor Adventure

Ed Lancaster, predstavnik Europske biciklističke federacije (ECF) i direktor EuroVelomreže od 17 biciklističkih ruta za velike daljine koje povezuju i ujedinjuju cijelieuropski kontinentsudjelovati će u panel diskusiji na forumu aktivnog turizma Adriatic OutdoorAdventure u petak, 12. ožujka 2021. godine od 14:00 do 17:00 sati.

Zainteresirani posjetitelji program mogu pratiti putem Zoom aplikacije, sudjelovanje na forumu je besplatno, a registracija je obavezna putem linka: http://bit.ly/AdriaticOutdoorAdventure

Cikloturizam doprinosi razvoju

Pandemijakoronavirusaistaknula je prednosti cikloturizmakoje je zdravo i sigurno te turisti nužno ne moraju putovati na velike udaljenosti. Cikloturizam podržava mala i srednja poduzeća i dovodi goste u predjele koji su izvan uobičajenih putanja, što doprinosi raznovrsnosti i razvoju ruralnih gospodarstava. Ekološki je održiv osobito u kombinaciji s javnim prijevozom. Cikloturizam razvija povezanu infrastrukturu što koristi lokalnim zajednicama. Posljednjih godina svjedoci smo sve većem broju ljudi na svojim biciklima, kazao je Ed Lancaster.

EuroVelo staze kroz Bosnu i Hercegovinu

Europska biciklistička federacija (ECF) trenutno nema EuroVelo rute kroz Bosnu i Hercegovinu, no Ed Lancaster je zainteresiran da čuje više informacija o razvoju ruta od strane lokalnih organizacija. „Pojedineorganizacije iz BiH nekoliko godina surađuju s transnacionalnim partnerima na Savskoj biciklističkoj ruti. EuroVelo rute trebale bi činiti okosnicu nacionalnih i regionalnih biciklističkih mreža i njihov razvoj trebamo promatrati u širem kontekstu“, dodao je Lancaster.EuroVelo je projektmreže od 17 biciklističkih ruta za velike daljine koje povezuju i ujedinjuju cijeli europski kontinent. Procjena je da će nakon realizacije EuroVelo doprinijeti razvoju europskog gospodarstva u iznosu od preko 7 milijardi eura. 

Forum Adriatic OutdoorAdventure odvija se u okviru projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – CyclingRural“ koji financira EU. Organizator je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. Cilj je upoznati turistički sektor s projektima i inicijativama koje su zaživjele na našim prostorima i istaknuti uspješne priče. Program foruma je na linku http://bit.ly/ProgramAdriaticOutdoorAdventure

 
index Instagram400x230 youtube