Počeo s radom Šahovski klub “Kula” Ljubuški

Nakon osnivačke Skupštine koja je održana 15. veljače, u Ljubuškom je ovaj tjedan upisom u Registar udruga i službeno počeo s radom Šahovski klub „Kula“ Ljubuški koji tako nakon dužeg vremenskog perioda nastavlja tradiciju šaha u Ljubuškom.

Za predsjednika kluba izabran je Alen Buntić, za tajnika Ivan Bandur. Osnivači su još Dragan Burić, Ivan Brkić, Marko Rajič i Ivan Herceg.

Već prilikom osnivanja je istaknuto da je glavni cilj kluba u rad uključiti što više djece i mladih i organizacijski pripremiti klub za odlaske na natjecanja.

Među prvim planiranim projektima stoga je pokretanje škole šaha u Ljubuškom.

Školu će voditi predsjednik Alen Buntić,  koji kao trener već godinama godina radi s djecom u Šahovskom klubu Brotnjo gdje je ostvarivao zavidne rezultate. Njegovi učenici su osvajali državna prvenstva BiH, i u više navrata prvenstva Herceg Bosne u svojim uzrastima. Alen je ujedno i licencirani FIDE nacionalni instruktor šaha.

Stoga Šahovski klub ”Kula″ Ljubuški poziva roditelje sve zainteresirane djece da se mogu predbilježiti za školu šaha prijavom preko telefona (063-788-537), a o službenom terminu početka škole će uskoro biti obaviješteni.

 
index Instagram400x230 youtube